Το Boeing στην Ουκρανία χτυπήθηκε και διαλύθηκε στον αέρα

Το Boeing στην Ουκρανία χτυπήθηκε και διαλύθηκε στον αέρα

Στη δημοσιότητα η προκαταρκτική έκθεση των Ολλανδών

Το Boeing στην Ουκρανία χτυπήθηκε και διαλύθηκε στον αέρα
Φως στο μυστήριο με τα αίτια της συντριβής του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία έρχεται να ρίξει η προκαταρκτική έκθεση των Ολλανδών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει ότι το αεροσκάφος κτυπήθηκε.

Χωρίς οι εμπειρογνώμονες να καταλογίζουν ευθύνη σε συγκεκριμένη πλευρά, η έκθεση υποστηρίζει ότι το αεροπλάνο δεν παρουσίαζε κανένα τεχνικό πρόβλημα, ούτε φαίνεται να υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση σε ζωτικά όργανα του αεροπλάνου.

Οι ειδικοί, που χρησιμοποίησαν τα δεδομένα από τα «μαύρα κουτιά», δορυφορικές φωτογραφίες και συνομιλίες με πύργους ελέγχου, επισημαίνουν ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα, πιθανότατα ως αποτέλεσμα της δομικής βλάβης που προκάλεσε σε αυτό ο μεγάλος αριθμός αντικειμένων «υψηλής ενέργειας» που το χτύπησαν εξωτερικά.

Στο πόρισμα των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων αναφέρεται προς το τέλος ότι, μέσα από τις τεχνικές λέξεις και ορολογίες, είναι σαφές το συμπέρασμα: Το Μπόινγκ της Malaysia Airlines κατερρίφθη από εξωτερικό παράγοντα.

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται, ωστόσο, ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για τα ακριβή αίτια της συντριβής. H  οριστική έκθεση αναμένεται εντός των επόμενων 12 μηνών. 
Κλείσιμο

H Ολλανδία τέθηκε επικεφαλής της διεθνούς έρευνας που έγινε στον τόπο της τραγωδίας με τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.
To αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Αμστερνταμ εκτελώντας πτήση προς την Κουάλα Λουμπούρ.

Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Ολλανδοί. Υπενθυμίζεται ότι για αρκετές ημέρες μετά την συντριβή του αεροπλάνου, οι σοροί των επιβατών παρέμεναν εκτεθειμένες, όπως και το σημείο της τραγωδίας. Το αεροσκάφος διαλύθηκε ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία, αναφέρεται στην προκαταρκτική έκθεση των Ολλανδών ερευνητών.

"Η πτήση ΜΗ17 του Μπόινγκ 777-200 της Μαλαysia Airlines διαλύθηκε εν πτήσει, πιθανών ως αποτέλεσμα δομικών ζημιών που προκλήθηκαν από μεγάλο αριθμό αντικειμένων "υψηλής ενέργειας" που διαπέρασαν το αεροπλάνο από το εξωτερικό, αναφέρεται στην 'έκθεση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης