Air Algerie: Δείτε βίντεο από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου

Air Algerie: Δείτε βίντεο από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου

Τα συντρίμμια είναι διασκορπισμένα σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο της  συντριβής και ένας τεράστιος κρατήρας έχει δημιουργηθεί στο έδαφος

Air Algerie: Δείτε βίντεο από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου
Τις πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους  McDonnell Douglas MD83 της αεροπορικής εταιρείας Air Algerie μετέδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής γαλλικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για τις πρώτες εικόνες που τραβήχτηκαν από την περιοχή Γκόσι στο Μάλι, κοντά στα σύνορα με τη Μπουρκίνα Φάσο, στην οποία κατέπεσε το αεροπλάνο τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στο ερασιτεχνικό βίντεο, το οποίο μετέδωσε πρώτο το France 2, φαίνεται ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους είναι διασκορπισμένα σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο της συντριβής και πως ένας τεράστιος κρατήρας έχει δημιουργηθεί στο έδαφος, γεγονός που δείχνει της βιαιότητα της πρόσκρουσης του MD83 στο έδαφος.

Κλείσιμο


Στο βίντεο φαίνονται και κάποιες από τις σορούς των άτυχων επιβατών του αεροσκάφους το οποίο απογειώθηκε από την Μπουρκίνα Φάσο και είχε προορισμό το Αλγέρι.



Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 118 επιβάτες και μέλη πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων 54 Γάλλων πολιτών, δεκαπέντε από τους οποίους θα μετεπιβιβάζονταν στο Αλγέρι σε άλλο αεροπλάο με προορισμό το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι Γάλλοι οι οποίοι βρίσκονταν στο αεροπλάνο ήταν 50.






Δυστυχώς, όπως ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κανένας δεν κατάφερε να επιζήσει.

Ο Ολάντ διευκρίνισε επίσης ότι βρέθηκε ένα μαύρο κουτί του αεροπλάνου και ότι ως πιθανότερη αιτία της συντριβής θεωρούνται οι κακές καιρικές συνθήκες.



«Δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας επιζών», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ σε μια σύντομη τηλεοπτική εμφάνισή του. Όπως είπε, ένα μαύρο κουτί ανακτήθηκε και εστάλη στην Γκάο, διευκρινίζοντας πως «θα μπορέσει συνεπώς να εξετασθεί το συντομότερο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης