Air Algerie: Δε βρισκόταν στο αεροσκάφος η ανιψιά του Φιντέλ Κάστρο

Air Algerie: Δε βρισκόταν στο αεροσκάφος η ανιψιά του Φιντέλ Κάστρο

Μετά την ανακοίνωση του αεροδρομίου της Μπουρκίνα Φάσο ότι η Μαριέλα Κάστρο, κόρη του προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ήταν μία από τους επιβάτες του μοιραίου αεροπλάνου που συνετρίβη στο Μάλι

Air Algerie: Δε βρισκόταν στο αεροσκάφος η ανιψιά του Φιντέλ Κάστρο

Θρίλερ επικράτησε για αρκετή ώρα με πληροφορίες που ήθελαν την ανιψιά του Φιντέλ Κάστρο να βρισκόταν ανάμεσα στους 116 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της Air Algerie.

Αρχικά, το αεροδρόμιο της Μπουρκίνα Φάσο είχε ανακοινώσει στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ότι η κόρη του προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ταξίδευε με το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση AH5017.

Κλείσιμο

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η δημοσιογράφος του NBC, Μαίρη Μάρει, διέψευσε ότι η Μαριέλα Κάστρο ταξίδευε με το μοιραίο αεροσκάφος, υποστηρίζοντας ότι την είδε τις πρωινές ώρες και τονίζοντας ότι δεν επέβαινε στο MD-83 της Air Algerie.

Αμέσως μετά τη διάψευση της Μάρει, η ίδια η Κάστρο με δηλώσεις της στο δίκτυο ΤeleSUR είπε ότι δεν κατανοεί «το σόου με αυτές τις παράλογες πληροφορίες», τονίζοντας πως είναι ζωντανή, καλά στην υγεία της και ευτυχισμένη.

Νωρίτερα, η εφημερίδα La Nacion ανέφερε ότι η Μαριέλα Κάστρο, ταξίδευε με το MD-83 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγη ώρα από την απογείωσή του από τη Μπουρκίνα Φάσο.

Η Κάστρο που είναι σεξολόγος και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ταξίδευε με την πτήση AH5017, όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα του το αεροδρόμιο της Μπουρκίνα Φάσο.

Σύμφωνα με την La Nacion ο αερολιμένας αναφέρει στην επίσημη σελίδα του στο Facebook πως επέβαιναν «δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από τη Γαλλία και η Μαριέλα Κάστρο, ανιψιά του Φιντέλ Κάστρο, πρώην προέδρου της Κούβας».

Όλα αυτά, ενώ σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Αμύνης το MD-83 εντοπίστηκε από τα μαχητικά της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας.

Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «το αεροσκάφος ακόμα αγνοείται».

Την ίδια στιγμή, άγνωστα παραμένουν τα αίτια της νέας αυτής αεροπορικής τραγωδίας, η οποία σημειώθηκε λίγες μόνο ώρες έπειτα από το δυστύχημα με το αεροσκάφος της TransΑsia Αirways και μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία.



 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης