Η Βοστόνη τιμά τα θύματα του Μαραθωνίου ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επίθεσεις

Η Βοστόνη τιμά τα θύματα του Μαραθωνίου ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επίθεσεις

Φέτος ο εγκεκριμένος αριθμός των συμμετεχόντων αυξήθηκε σε 36.000, έναντι 27.000 κατά τα τελευταία χρόνια

Η Βοστόνη τιμά τα θύματα του Μαραθωνίου ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επίθεσεις
Η Βοστόνη τιμά τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις που επισκίασαν το Μαραθώνιο πριν από ένα χρόνο, την Τρίτη, παρουσία του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αιματηρή εκείνη μέρα.

«Το αφιέρωμα αυτό είναι προς τιμήν εκείνων που επλήγησαν από τα γεγονότα του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, των επιζώντων και των ομάδων διάσωσης», ανέφεραν οι διοργανωτές της ημέρας μνήμης. Προφανώς προς τιμήν των θυμάτων στη φετινή διοργάνωση του Μαραθωνίου θα συμμετέχει εξαιρετικά αυξημένος αριθμός δρομέων. Ο εγκεκριμένος αριθμός των συμμετεχόντων αυξήθηκε σε 36.000, έναντι 27.000 κατά τα τελευταία χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και ο δήμαρχος της Βοστόνης μαζί με αρκετούς επιζώντες, θα λάβουν μέρος στη τελετή παρουσία πολλών οικογενειών των θυμάτων στο συνεδριακό κέντρο Χάινς. Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί μεταξύ 14.30 και 15.00 ώρας Βοστόνης στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου.

Κλείσιμο
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις
Οι επιθέσεις του περασμένου έτους είχαν μετατρέψει σε εφιάλτη τον περίφημο μαραθώνιο. Δύο βόμβες τοποθετημένες σε χύτρες ταχύτητας εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα κοντά στην γραμμή του τερματισμού λίγο πριν από τις 3:00 μ.μ., (τοπική ώρα) σκοτώνοντας τρεις θεατές, μεταξύ των οποίων ένα 8χρονο παιδί και τραυματίζοντας 264 πολίτες. Οι βόμβες κρυμμένες σε σακίδια είχαν τοποθετηθεί από δύο μουσουλμάνους Τσετσένους αδελφούς οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγες ημέρες αργότερα. Ο μεγαλύτερος από τους δράστες, ο 26χρονος Ταμερλάνος Τσαρνάεφ, σκοτώθηκε στις 19 Απριλίου μετά από καταδίωξη της αστυνομίας, ενώ ο 20χρονος αδελφός του, Ντζοκχάρ συνελήφθη σοβαρά τραυματισμένος, λίγες ώρες αργότερα. Η δίκη του νεαρού Τσετσένου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου. Κατηγορείται για χρήση όπλου μαζικής καταστροφής με αποτέλεσμα το θάνατο και επίθεση σε δημόσιο χώρο. Αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης