Στους 24 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την φονική κατολίσθηση λάσπης που σημειώθηκε στην δυτική πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.
Την Τετάρτη οι αρχές ανέσυραν άλλα δύο πτώματα και εντόπισαν άλλα οκτώ, ενώ περίπου 176 ακόμη άνθρωποι αγνοούνται, αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ίσως κάποια πρόσωπα αναφέρονται στις λίστες δύο φορές.
Η κατολίσθηση σημειώθηκε το Σάββατο όταν η πλαγιά ενός βουνού στην επαρχία Σνόχομις υποχώρησε, πέφτοντας επάνω σε κατοικίες, την εθνική οδό και σε ένα ποτάμι που βρίσκεται στην περιοχή.
Στις προσπάθειες εύρεσης και διάσωσης συμμετέχουν και συγγενείς των αγνοούμενων, οι οποίοι χρησιμοποιούν αλυσοπρίονα ή ακόμα και τα γυμνά χέρια τους προκειμένου να μετακινήσουν τη γη.
Κλείσιμο
Δυστυχώς, σύμφωνα με Αμερικανό ερευνητή, η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι τοπικές αρχές λάμβαναν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις του προ 15ετίας.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.