Κάμερον: H σύνοδος των G8 στη Ρωσία δεν θα πραγματοποιηθεί

Κάμερον: H σύνοδος των G8 στη Ρωσία δεν θα πραγματοποιηθεί

Μετά την πρότασή του να αποβληθεί μόνιμα η Ρωσία από την ομάδα των οχτώ πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του πλανήτη

Κάμερον: H σύνοδος των G8 στη Ρωσία δεν θα πραγματοποιηθεί
Την ακύρωση της συνόδου κορυφής της ομάδας των G8 που είναι προγραμματισμένη για φέτος στο Σότσι της Ρωσίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, με δηλώσεις του από τη Χάγη όπου βρίσκεται για να παραστεί στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια και τη Σύνοδο Κορυφής της G7 που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριό της.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα γίνει μια σύνοδος της G8 φέτος στη Ρωσία. Αυτό είναι ξεκάθαρο», δήλωσε ο Κάμερον, ο οποίος νωρίτερα τον Μάρτιο είχε ζητήσει τη μόνιμη αποβολή της Ρωσίας από την ομάδα των G8.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς σχετικά με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία, ο Κάμερον εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του» και διεμήνυσε ότι η όποια περαιτέρω εισβολή του ρωσικού στρατού θα πυροδοτήσει την επιβολή νέου κύματος κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Πρέπει να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα στη ρωσική κυβέρνηση και στον πρόεδρο Πούτιν ότι θα ήταν εντελώς απαράδεκτο να προχωρήσει περισσότερο εντός του εδάφους της Ουκρανίας και ότι αυτό θα πυροδοτούσε την επιβολή επιπλέον κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και από άλλες χώρες. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό» κατέληξε ο Ντέιβιντ Κάμερον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης