Παρίσι: Ξεπούλησε παρά το μποϊκοτάζ το ακροδεξιό περιοδικό «Minute»

Παρίσι: Ξεπούλησε παρά το μποϊκοτάζ το ακροδεξιό περιοδικό «Minute»

Αν και ξέσπασε σάλος με το εξώφυλλό του και την ρατσιστική επίθεση σε βάρος της  Γαλλίδας υπουργού Δικαιοσύνης είδε της πωλήσεις του αυξάνονται θεαματικά

Παρίσι: Ξεπούλησε παρά το μποϊκοτάζ το ακροδεξιό περιοδικό «Minute»
Ξεπούλησε -τουλάχιστον στο Παρίσι - το ακροδεξιό εβδομαδιαίο περιοδικό «Minute» που εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση σε βάρος της  υπουργού Δικαιοσύνης της Γαλλίας παρομοιάζοντάς την με πίθηκο.

Το περιοδικό με το εξώφυλλο που... άναψε φωτιές στη Γαλλία φέροντας σε δύσκολη θέση όχι μόνο την οικογένεια της Γαλλίδας υπουργού, αλλά και την κυβέρνηση Ολάντ,  έγινε ανάρπαστο και σε άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την διεύθυνση του «Minute».
   
Κλείσιμο
To ακροδεξιό περιοδικό έχει εκτυπώσει 40 χιλιάδες αντίτυπα με το διόλου κολακευτικό εξώφυλλο για την μαύρη Γαλλίδα υπουργό, υπό τον τίτλο: «Σκανδαλιάρα σαν τον πίθηκο, η Τομπιρά ξαναβρήκε την μπανάνα».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Μαρκ Ερό, διέταξε έρευνα για το θέμα και τα πολιτικά κόμματα εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους την ώρα που τα τελευταία 24ωρα έχει ξεσπάσει λεκτικός «πόλεμος» μεταξύ της μαύρης υπουργού και της διεύθυνση του περιοδικού.

Σε συνέντευξή της στο κανάλι «France 2», η Κριστιάν Τομπιρά έσπευσε να χαρακτηρίσει το εξώφυλλο εξαιρετικά βίαιο λέγοντας ότι "θέλουν να με εκδιώξουν από την ανθρώπινη οικογένεια, αρνούνται ότι ανήκω στο ανθρώπινο είδος».

Από την πλευρά της, η διεύθυνση του περιοδικού  υπεραμύνεται της απόφασης της να κάνει σάτιρα , όπως είπε , κι έσπευσε να τονίσει ότι το περιοδικό θα συνεχίσει να πωλείται κανονικά εφόσον δεν υπάρχει δικαστική απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας του.

«Εγώ αντέχω το σοκ, αλλά είναι βίαιο για τα παιδιά μου, για τους δικούς μου ανθρώπους»,  δήλωσε η Κριστιάν Τομπιρά που γεννήθηκε στη Γουιάνα και είναι απόγονος σκλάβων. Η ίδια λέει ότι δεν προτίθεται να καταθέσει μήνυση και σημειώνει ότι έχει λάβει πολλά μηνύματα συμπαράστασης.
     
Η μαύρη υπουργός Δικαιοσύνης βρίσκεται στο στόχαστρο της συντηρητικής δεξιάς καθώς και της ακροδεξιάς, κυρίως επειδή εισήγαγε στο Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που επιτρέπει τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Οι ρατσιστικές ύβρεις τιμωρούνται στη Γαλλία με φυλάκιση έως 6 μηνών και πρόστιμο έως 25.000 ευρώ. Η ίδια η Τομπιρά, ωστόσο, αρνείται να καταθέσει αγωγή εναντίον όσων την προσβάλουν με το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό απλώς θα τους διαφημίσει και θα ενισχύσει την υποστήριξη προς την άκρα δεξιά. Ωστόσο, το ακροδεξιό περιοδικό συνεχίζει την προκλητική πολιτική του.

Στο Διαδίκτυο, υπήρξε το ακόλουθο μήνυμα από την διεύθυνση του περιοδικού: στο επόμενο τεύχος θα προσφέρουμε μία μπανάνα...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης