Tην αποφυγή των αντιποίνων συστήνει στους Αιγύπτιους ο Μπαν Κι-μουν

Tην αποφυγή των αντιποίνων συστήνει στους Αιγύπτιους ο Μπαν Κι-μουν

Η επίλυση της κρίσης στη χώρα σημαίνει ότι «δεν υπάρχει χώρος για αντίποινα ή τον αποκλεισμό ενός κόμματος ή μιας κοινότητας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ

Tην αποφυγή των αντιποίνων συστήνει στους Αιγύπτιους ο Μπαν Κι-μουν
Ο Γενικός Γραμματέας Μπαν Κι-μουν, ζήτησε από τους Aιγύπτιους να εναντιωθούν σε κάθε πολιτική «αντιποίνων», καθώς η χώρα συγκλονίζεται από τις συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων και υποστηρικτών του προέδρου Μόρσι, ο οποίος καθαιρέθηκε από τον στρατό.

Η επίλυση της κρίσης στη χώρα σημαίνει ότι «δεν υπάρχει χώρος για αντίποινα ή τον αποκλεισμό ενός κόμματος ή μιας κοινότητας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ εξ ονόματος του του κ. Μπαν. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας την «προστασία των διαδηλωτών και την πρόληψη της βίας», και εκτιμά ότι οι εξελίξεις θα πρέπει να ακολουθούν μόνο «ειρηνικά μέσα».

Ο κ. Μπαν πιστεύει ότι η Αίγυπτος ζει τώρα μια «κρίσιμη στιγμή» και πρέπει να επιστρέψει ειρηνικά σε μια πολιτική και δημοκρατική κυβέρνηση. «Οι πολιτικοί ηγέτες της Αιγύπτου έχουν την ευθύνη, με τις δηλώσεις όπως και τις πράξεις τους να επιδείξουν τη δέσμευσή τους για ένα ειρηνικό και δημοκρατικό διάλογο που θα λαμβάνει υπόψη όλους τους ψηφοφόρους της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών» αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης