Τρομο-υστερία στις ΗΠΑ μετά το χτύπημα στη Βοστώνη

Τρομο-υστερία στις ΗΠΑ μετά το χτύπημα στη Βοστώνη

Καταγράφονται συνεχώς αναφορές για ύποπτα πακέτα και τηλεφωνήματα για βόμβες

Τρομο-υστερία στις ΗΠΑ μετά το χτύπημα στη Βοστώνη
Οι φονικές βομβιστικές επιθέσεις στην καρδιά της Βοστώνης έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοϋστερίας τα τελευταία 24ωρα σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ στην ιστοσελίδα του διαβεβαιώνει τους Αμερικανούς πολίτες πως κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διαφυλάξει την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών την ώρα που όλοι οι κάδοι απορριμμάτων γύρω από το αμερικανικό Καπιτώλιο έχουν αποσυρθεί για λόγους ασφάλειας, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Κλείσιμο
Αλλά και στη Νέα Υόρκη η ανασφάλεια των Αμερικανών κτύπησε "κόκκινο". Τουλάχιστον 77 αναφορές για ύποπτα πακέτα καταγράφηκαν στην αμερικανική μεγαλούπολη. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της "μητρόπολης του κόσμου", Μάικλ Μπλούμπεργκ, για να ηρεμήσει τα οξυμένα πνεύματα, έσπευσε να καθησυχάσει τους πολίτες επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν πιθανότητες να γίνουν στη Νέα Υόρκη παρόμοιες επιθέσεις σαν αυτές της Βοστώνης.

Το αντιτρομοκρατικό σλόγκαν που κυριαρχεί σε όλες τις αμερικανικές πόλεις είναι "εάν δεις κάτι , πες το". Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των αμερικανικών αρχών, πολλοί κάτοικοι απευθύνονται στις αρμόδιες γραμμές ενημέρωσης για να δηλώσουν οτιδήποτε τους έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές αρχές έχουν δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα για βόμβες σε δημόσια κτίρια.

Στο Ντάρχαμ, η αστυνομία δέχτηκε τηλεφώνημα για βόμβα στο πανεπιστήμιο Duke. Το κτίριο του πανεπιστημίου εκκενώθηκε αλλά σύμφωνα με τις αρχές δεν βρέθηκε τίποτε ύποπτο. Στο Χιούστον, η διεύθυνση του Λυκείου Westbury δέχτηκε τηλεφώνημα για βόμβα, οι αστυνομικοί χτένισαν την περιοχή και το εσωτερικό του κτιρίου χωρίς βρουν κάτι το ανησυχητικό.



 
 











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης