Ηρεμία στη Σουέιντα: Σταμάτησαν οι μάχες μετά την ανάκτηση του ελέγχου από τους Δρούζους
Ξεκίνησε η αναδιάταξη κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή η οποία συγκλονίστηκε από συγκρούσεις που στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν χίλιους ανθρώπους την προηγούμενη εβδομάδα
Οι μάχες «έχουν σταματήσει» στη Σουέιντα σήμερα, Κυριακή, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση της Συρίας, αφότου οι Δρούζοι ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης και ξεκίνησε η αναδιάταξη κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή η οποία συγκλονίστηκε από διακοινοτικές συγκρούσεις που στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν χίλιους ανθρώπους την προηγούμενη εβδομάδα.
«Η Σουέιντα έχει εκκενωθεί από μαχητές όλων των φυλών και οι μάχες στις συνοικίες της πόλης έχουν σταματήσει», αναφέρει εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εσωτερικών σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.
Οισυγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες Δρούζων και σουνιτών Βεδουίνων που ξέσπασαν στις 13 Ιουλίου στην περιοχή της Σουέιντα στοίχισαν τη ζωή σε 940 ανθρώπους, σύμφωνα με το ΣυριακόΠαρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία.
«Η Σουέιντα έχει εκκενωθεί από μαχητές όλων των φυλών και οι μάχες στις συνοικίες της πόλης έχουν σταματήσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εσωτερικών Νουρεντίν αλ Μπάμπα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.
Σε σχεδόν 87.000 υπολογίζονται οι άνθρωποι που εκτοπίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων αυτών, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Χθες, Σάββατο, η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε εκεχειρία στην επαρχία της Σουέιντα και άρχισε να αναπτύσσει εκεί εκ νέου δυνάμεις με στόχο την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή.
Η κυβέρνηση του μεταβατικού προέδρου Άχμαντ αλ Σαράα είχε αναπτύξει και την Τρίτη δυνάμεις της στην Σουέιντα. Ωστόσο τις είχε αποσύρει μετά τον βομβαρδισμό πολλών στόχων της εξουσίας στη Δαμασκό από το Ισραήλ, το οποίο όπως δήλωσε θέλει να προστατεύσει την κοινότητα των Δρούζων και έκρινε ότι απειλείτο από την παρουσία συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σε αυτήν την περιοχή που βρίσκεται κοντά στα σύνορά του.
Στη συνέχεια η Συρία και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ζήτησε από τις συριακές αρχές «να καταστήσουν υπόλογους και να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης όλους όσοι ευθύνονται για ωμότητες, συμπεριλαμβανομένων όσων ανήκουν στις δικές τους δυνάμεις».
Οι συριακές αρχές οφείλουν να χρησιμοποιήσουν «τις δυνάμεις ασφαλείας τους για να μην επιτρέψουν στο Ισλαμικό Κράτος και σε άλλους βίαιους τζιχαντιστές να εισέλθουν στην περιοχή και να διαπράξουν σφαγές», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.