Αγωνία για το πλήρωμα του Eternity C - Έπεσαν άνθρωποι στη θάλασσα, τέσσερις νεκροί και φόβοι για απαγωγές από τους Χούθι

Αγωνία για το πλήρωμα του Eternity C - Έπεσαν άνθρωποι στη θάλασσα, τέσσερις νεκροί και φόβοι για απαγωγές από τους Χούθι

Το ελληνόκτητο πλοίο βυθίστηκε έπειτα από επίθεση με θαλάσσια drones και ρουκέτες ανοικτά της Υεμένης

Αγωνία για το πλήρωμα του Eternity C - Έπεσαν άνθρωποι στη θάλασσα, τέσσερις νεκροί και φόβοι για απαγωγές από τους Χούθι
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου Eternity C, το οποίο δέχθηκε σφοδρή επίθεση από μαχητές των Χούθι στα ανοικτά της Υεμένης και τελικά βυθίστηκε, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι ορισμένα μέλη του πληρώματος μπορεί να έχουν απαχθεί από τους ενόπλους.

Το Eternity C, πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου με σημαία Λιβερίας, είχε 22μελές πλήρωμα – 21 Φιλιππινέζους και έναν Ρώσο – καθώς και τετραμελή ομάδα ασφαλείας. Η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα και ήταν η δεύτερη μέσα στην ίδια ημέρα από τη σιιτική οργάνωση των Χούθι, ύστερα από μήνες σχετικής αδράνειας.


Τέσσερις οι νεκροί ναυτικοί

Οι Χούθι επιτέθηκαν με θαλάσσια drones και ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από επανδρωμένα ταχύπλοα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο πλοίο, το οποίο και βύθισαν τελικά την Τρίτη

Ο αρχικός απολογισμός ήταν δύο νεκροί και δύο τραυματίες. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters, οι δύο τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους την Τρίτη, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε τέσσερις. 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους επιζώντες

Οι συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκε η επικοινωνία με μέρος του πληρώματος παραμένουν ασαφείς, γεγονός που έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για ενδεχόμενη απαγωγή - ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το εάν πράγματι υπάρχουν όμηροι. 

Οι Αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης πιθανών επιζώντων από διεθνείς ναυτικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Σημειώνεται πως η  εταιρεία έκανε συμβόλαιο με την βρετανική εταιρεία παροχής ασφάλειας Ambrey, προκειμένου να περισυλλεγούν οι ναυαγοί. 

Το περιστατικό αναδεικνύει την αυξανόμενη επικινδυνότητα της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και επιβεβαιώνει την απειλή που εξακολουθούν να συνιστούν οι Χούθι για τη διεθνή ναυτιλία.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης