Η κυβέρνηση Μακρόν αρνείται κατηγορηματικά ότι αναμείχθηκε στις διεργασίες για το κονκλάβιο
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο Μακρόν φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία ο νέος ποντίφικας να προέρχεται από τη χώρα του
Η γαλλική κυβέρνηση διέψευσε σήμερα ότι αναμείχθηκε, με οποιοδήποτε τρόπο, στη διαδικασία που θα οδηγήσει στην εκλογή του νέου ποντίφικα.
Οι Γάλλοι καρδινάλιοι που θα πάρουν μέρος στο κονκλάβιο είναι πέντε και, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία ο νέος ποντίφικας να προέρχεται από την χώρα του ή να εκλεγεί χάρη και στη «διπλωματική κινητικότητα» του Παρισιού.
«Πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις, δεν παρεμβαίνουμε με κανέναν απολύτως τρόπο στη διαδικασία εκλογής του νέου ποντίφικα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό στο ραδιοφωνικό δίκτυο Rtl.
Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί άρχισαν οι εργασίες της δωδέκατης και τελευταίας συνάντησης των καρδιναλίων, πριν από την αυριανή έναρξη του κονκλαβίου. Οι περισσότεροι καρδινάλιοι δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και δεν προσήλθαν στην αίθουσα της συνεδρίασης πεζή, όπως τις περασμένες ημέρες, αλλά με αυτοκίνητα.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.