Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες τόνισε ότι συζήτησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, στην οποία συμμετείχαν υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ και το Ουκρανικό Συμβούλιο.
Ο Χέγκσεθ δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συμμάχους για την προτεραιότητα του Τραμπ για μια «διπλωματική, ειρηνική λύση αυτού του πολέμου το συντομότερο δυνατόν» με στόχο τη δημιουργία μιας διαρκούς και σταθερής ειρήνης.
Παράλληλα, περιέγραψε τον Τραμπ ως «τον τέλειο διαπραγματευτή».
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τόνισε επίσης ότι η συμφωνία ειρήνης θα χρειαστεί να περιλαμβάνει κάποια στοιχεία που δεν επιθυμεί καμία πλευρά, αλλά τα σύνορα δε θα επιστρέψουν στο σημείο που ήταν το 2014, όταν πραγματοποιήθηκε η μονομερής προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.
Παράλληλα, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είχε επικοινωνήσει με τους Προέδρους Πούτιν και Ζελένσκι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προσθέτοντας ότι «όλες οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν με τη συμμετοχή και των δύο».
Με πρωτοβουλίες που κάνουν τη διαφορά και συνδέουν την καινοτομία με την υπευθυνότητα, η ROLEX Ελλάδας υποστηρίζει έμπρακτα όσους εργάζονται για τη διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς της χώρας, υλοποιώντας έτσι τη διαχρονική της δέσμευση για κοινωνική ευθύνη και υποστήριξη δράσεων με ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.