Κύπρος: «Καθάρισε» ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος που κατηγορούνταν για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών

Κύπρος: «Καθάρισε» ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος που κατηγορούνταν για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών

Ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος  Ακάν Κιουρσιάτ ήταν καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στο κατεχόμενο χωριό Κλεπίνη, στην επαρχία Κερύνειας

dikigoros_tourkos
Ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση του Τουρκοκύπριου δικηγόρου, Ακάν Κιουρσιάτ, στη δίκη η οποία ήταν ορισμένη για σήμερα στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας. Η εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα ανέφερε πως ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας που τον ενέπλεκε στην υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, o Βρετανός Γκάρι Ρομπ, απεβίωσε.

Ως εκ τούτου δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς μάρτυρα κατηγορίας η υπόθεση.

Ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος ήταν καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από το 2007. Είχε συλληφθεί στη Ρώμη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βάσει του εντάλματος σύλληψης του 2007, ενώ στις 2 Φεβρουαρίου συναίνεσε στην έκδοσή του στην Κυπριακή Δημοκρατία για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στο κατεχόμενο χωριό Κλεπίνη, στην επαρχία Κερύνειας.

Το Δικαστήριο στις 9 Φεβρουαρίου διέταξε να αφεθεί ελεύθερος, αφού δώσει ως εγγύηση €10.000 μετρητά και €65.000 με δύο τραπεζικές επιταγές από κυπριακές τράπεζες. Επίσης είχε διατάξει να παρουσιάζεται κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Δομετίου μεταξύ 6-9 το απόγευμα.

Κλείσιμο
Ο Κιουρσιάτ τήρησε τους όρους της εγγύησης. Μετά την αναστολή της δίωξης του παύει να καταζητείται διεθνώς και πλέον μπορεί να ταξιδεύει με διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου.


Ειδήσεις σήμερα:

Μετανιωμένος δηλώνει τώρα ο 69χρονος δράστης της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα - Στη φυλακή μαζί με τη σύζυγό του


Εξάρχεια: Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα - Δείτε βίντεο

Ακρίβεια: Μειώσεις από 14% έως 17% σε επτά κατηγορίες προϊόντων δείχνουν οι νέοι τιμοκατάλογοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης