Λονδίνο: Δικηγορική εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς αξίας 1,9 δολαρίων

Λονδίνο: Δικηγορική εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς αξίας 1,9 δολαρίων

Το εν λόγω σάντουιτς είχε μείνει μετά από μια συνάντηση στην εταιρεία και επρόκειτο να πεταχτεί

Gabriela1
Μια καθαρίστρια σε κορυφαία δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου υπέβαλε μήνυση καθώς απολύθηκε επειδή έφαγε ένα σάντουιτς με τόνο που βρήκε ξεχασμένο σε μια αίθουσα συνεδριάσεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα RollOnFriday, η καθαρίστρια Γκαμπριέλα Ροντρίγκεζ απολύθηκε από την υπηρεσία καθαρισμού που εργαζόταν, την ιδιωτική εταιρεία Total Clean, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2023.

Η Ροντρίγκεζ, ανύπαντρη μητέρα από το Εκουαδόρ, φέρεται να απολύθηκε όταν η νομική εταιρεία Devonshires Solicitors παραπονέθηκε στην εταιρεία που εργαζόταν η Ροντρίγκεζ ότι είχε φάει ένα σάντουιτς με τόνο αξίας 1,90 δολαρίων.
Cleaner1
Κλείσιμο

Το εν λόγω σάντουιτς είχε μείνει μετά από μια σύσκεψη στην εταιρεία που έχει στο δυναμικό της 235 δικηγόρους και επρόκειτο να πεταχτεί.

Εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας δήλωσε στην εφημερίδα The Post ότι δεν υπέβαλε «επίσημη καταγγελία» κατά της Ροντρίγκεζ, επιμένοντας ότι «δεν ζήτησε να ληφθούν μέτρα εναντίον της».

«Η Total Clean έκανε τη δική της έρευνα και η απόφαση για την απόλυση της Γκαμπριέλα ελήφθη χωρίς καμία απολύτως προτροπή ή επιρροή από την Devonshires» πρόσθεσε εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας.

Η Devonshires δήλωσε επίσης ότι «δεν θα είχε αντίρρηση, όπως δεν κάναμε ποτέ, να παρευρεθεί και να εργαστεί η Γκαμπριέλα στις εγκαταστάσεις μας, εάν η Total Clean αλλάξει γνώμη».

Η Ροντρίγκεζ είχε εργαστεί στην Devonshires δύο χρόνια πριν την απόλυσή της.

Η Total Clean, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι η Ροντρίγκεζ διέπραξε κλοπή τρώγοντας το σάντουιτς με τόνο.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση της απόλυσης του Ροντρίγκεζ, μέλη του συνδικάτου United Voices of the World (UVW) συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Devonshires με 100 κονσέρβες τόνου, 300 σάντουιτς σε χειροποίητες συσκευασίες, μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς και ερωτικές επιστολές προς τον Ροντρίγκεζ, σύμφωνα με τον Guardian.

Αν και οι υποστηρικτές της Ροντρίγκεζ προσέφυγαν και απευθείας στην Devonshires για την απόλυσή της, η δικηγορική εταιρία δήλωσε ότι «δεν έδειξε καλή θέληση και αρνήθηκε να υποστηρίξει την υπόθεση της Γκαμπριέλα».
Cleaner2

Η ίδια η Ροντρίγκεζ έχει από τότε διαμαρτυρηθεί για την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι απολύθηκε λόγω φυλετικών διακρίσεων.

Ο γενικός γραμματέας της UVW - ο οποίος εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό καθαριστριών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μετανάστριες - δήλωσε: «Επειδή καθαρίζουμε τη βρωμιά τους, δεν σημαίνει ότι μπορούν να μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε σκουπίδια».

«Καθαρίστριες απολύονται καθημερινά σε όλη τη χώρα για ασήμαντους λόγους όπως αυτός. Πολλοί περιγράφουν ότι αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται "σαν σκουπίδια" και η Γκαμπριέλα είναι μία από αυτές. Θα υψώσουμε τις φωνές μας και θα ενωθούμε για να πολεμήσουμε κάθε εργοδότη - ακόμη και μεγάλες ισχυρές εταιρείες όπως η Devonshires Solicitors».

Η UVW ισχυρίστηκε επίσης ότι αν η Ροντρίγκεζ δεν ήταν από τη Λατινική Αμερική και δεν ήξερε λίγα αγγλικά, η Devonshires δεν θα είχε απευθυνθεί στην Total Clean για να διαμαρτυρηθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Ταλαιπωρία χιλιομέτρων στον Κηφισό μετά από δύο τροχαία - Πού αλλού υπάρχει κίνηση


Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι - Στα μπλόκα αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες για τις κινητοποιήσεις τους


«Είναι π... γιος» είπε ο Μπάιντεν για τον Πούτιν - Τον κατέταξε στις υπαρξιακές απειλές για την ανθρωπότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης