Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ανοικτά των ακτών του Μαρόκου, όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν ανετράπη, καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Περίπου 58 άτομα επέβαιναν στη λέμβο, δήλωσε η ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Caminando Fronteras. Οι επιζώντες εντοπίστηκαν ενώ κρατούνταν από τη λέμβο.
Τα Κανάρια Νησιά, που βρίσκονται στα ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της Αφρικής, έχουν καταγράψει από τις αρχές Οκτωβρίου μια ραγδαία αύξηση στις αφίξεις σκαφών που μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας κατέγραψε αύξηση 80% από έτος σε έτος στον αριθμό των αφίξεων στα Κανάρια Νησιά μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 15ης Οκτωβρίου.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) αναφέρει ότι περισσότεροι από 38.000 μετανάστες από την Αφρική έχουν φτάσει στα Κανάρια Νησιά φέτος.
Η Caminando Fronteras τόνισε ότι τουλάχιστον 778 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους τους πρώτους έξι μήνες του 2023, στην προσπάθεά τους να κάνουν αυτό το επικίνδυνο πέρασμα.
Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των πόλεων. Για πολλούς αποτελούν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο μετακίνησης, ειδικά για μικρές αποστάσεις στο κέντρο ή για τις καθημερινές διαδρομές προς τη δουλειά.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος μας συνδέει καθημερινά με μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα – Πού θα βρούμε γαλακτοκομικά φτιαγμένα με ντόπιο, φρέσκο γάλα και πολλή φροντίδα.