Γαλλία: Σύλληψη δύο ανδρών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους ότι δήθεν θα εξοντώσουν τους κοριούς

Γαλλία: Σύλληψη δύο ανδρών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους ότι δήθεν θα εξοντώσουν τους κοριούς

Οι απατεώνες προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα και παρίσταναν ότι καθάριζαν τα σπίτια από τα ενοχλητικά έντομα – Ζητούσαν μόνο πληρωμή με κάρτα

korioi
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες ως ύποπτους για απάτη καθώς φέρονται να πουλούσαν -και μάλιστα σε υψηλή τιμή- υπηρεσίες καταπολέμησης των κοριών σε ηλικιωμένους που δεν τις χρειάζονταν.

Οι δύο άνδρες, που δρούσαν στην ανατολική Γαλλία, τηλεφωνούσαν στα θύματά τους, συνήθως γυναίκες άνω των 90 ετών, λέγοντάς τους ότι υπήρχε μόλυνση από κοριούς στη γειτονιά τους.

Εκμεταλλεύονταν τους φόβους για τους κοριούς που κατέλαβαν τη Γαλλία το φθινόπωρο και αποκτούσαν πρόσβαση στα σπίτια των στόχων τους παριστάνοντας τους αξιωματούχους υγείας.

Στη συνέχεια, αναφέρει το AFP, προσποιούνταν ότι ψέκαζαν τον χώρο με αεροζόλ κατά των κοριών. Παρείχαν επίσης στα θύματα μια αλοιφή που έλεγαν ότι θα κρατούσε τους κοριούς μακριά από το ανθρώπινο δέρμα, αν και στην πραγματικότητα ήταν απλώς κρέμα με άρωμα ευκαλύπτου.

Κλείσιμο
Οι άνδρες δέχονταν πληρωμές μόνο με πιστωτική κάρτα και χρέωναν μεταξύ 300 και 2.100 ευρώ ανά επίσκεψη.

Η αστυνομία διερεύνησε την υπόθεση έπειτα από εννέα καταγγελίες για υποψίες απάτης. Τουλάχιστον 48 άτομα εξαπατήθηκαν, δήλωσαν οι αρχές.

Η αστυνομία εντόπισε τους υπόπτους, τους έθεσε υπό παρακολούθηση και τους συνέλαβε την ώρα που έφευγαν από το σπίτι του τελευταίου θύματός τους στο Στρασβούργο.

Τον Οκτώβριο, η Γαλλία έκλεισε πολλά σχολεία λόγω πιθανής παρουσίας κοριών ενώ η κυβέρνηση πραγματοποίησε σειρά έκτακτων συνεδριάσεων. Τα έντομα εντοπίστηκαν στο μετρό του Παρισιού, στα τρένα υψηλής ταχύτητας και στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle.



Ειδήσεις σήμερα:

Επίσκεψη Ερντογάν: Οι 15 συμφωνίες που υπογράφηκαν - Νέα γέφυρα στον Έβρο, Τουρισμός και εξαγωγές

Το Ρολόι της Αποκάλυψης θα «δείξει» το τέλος της ανθρωπότητας το 2024

Με τον Αταμάν τα είπε ο Ερντογάν στην τουρκική πρεσβεία - «Να οργανώσουμε φιλικό με Μητσοτάκη όταν έρθει στην Άγκυρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης