Καναδάς: Αρκούδα γκρίζλι επιτέθηκε και σκότωσε δύο περιπατητές στην Αλμπέρτα

Καναδάς: Αρκούδα γκρίζλι επιτέθηκε και σκότωσε δύο περιπατητές στην Αλμπέρτα

Της έκαναν ευθανασία, ενώ, η περιοχή έχει αποκλειστεί

grizzly_bear
Μια αρκούδα γκρίζλι επιτέθηκε και σκότωσε δύο ανθρώπους στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ, δυτικά του Σάντρε, στην Αλμπέρτα του Καναδά το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το CBC News, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που διαχειρίζεται τα πάρκα ανέφερε ότι έλαβε ειδοποίηση αργά την Παρασκευή από μια συσκευή GPS που υποδεικνύε ότι σημειώθηκε επίθεση αρκούδας στο Εθνικό Πάρκο, στην κοιλάδα του ποταμού Red Deer.

Οι καιρικές συνθήκες εκείνη τη στιγμή δεν επέτρεψαν τη χρήση ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα η ομάδα ανταπόκρισης να ταξιδέψει πεζή όλη τη νύχτα στην τοποθεσία, όπου εντόπισε τα δύο θύματα. Όπως έγινε γνωστό, η ομάδα έκανε ευθανασία στην αρκούδα που είχε επιθετική συμπεριφορά, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Το Εθνικό Πάρκο Μπανφ, το οποίο προσελκύει περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, φιλοξενεί τόσο γκρίζλι όσο και μαύρες αρκούδες. 

Ειδήσεις σήμερα:

«Καμπανάκι» Καρύδη: Να γίνουν έλεγχοι και στα άλλα έργα Καλατράβα - Να μείνει κλειστό για τουλάχιστον έναν χρόνο το ΟΑΚΑ

Άγιος Παντελεήμονας: «Μπήκα μπροστά για να μην κάνει κακό στα παιδιά και με πυροβόλησε» είπε η 45χρονη στους αστυνομικούς

Εύβοια: Η κυρία Παναγιώτα της σπαρακτικής φωτογραφίας από τις φωτιές του 2021 είδε το χωριό της να βυθίζεται στη λάσπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης