Ο ένοπλος που σκότωσε τρεις Αφροαμερικανούς σε κατάστημα του Τζάκσονβιλ, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, υποκινήθηκε από «φυλετικό μίσος», ανακοίνωσε ο τοπικός σερίφης.
«Μισούσε τους μαύρους», τόνισε για τον δράστη της επίθεσης το Σάββατο στην πολυπληθέστερη πόλη της Φλόριντας.
Τον περιέγραψε ως «λευκό άνδρα, περίπου 20 ετών», χωρίς να τον κατονομάσει, εκτιμώντας πως έδρασε μόνος. Φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ήταν οπλισμένος με πιστόλι Glock και τυφέκιο τύπου AR-15 στο οποίο ήταν χαραγμένες σβάστικες, ανέφερε.
Ο δράστης μπήκε σε κατάστημα και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, αναφέρει το BBC, κατά την οποία έχασε τη ζωή του.
Είχε συντάξει «αρκετά μανιφέστα» για τα μέσα ενημέρωσης, τους γονείς του (με τους οποίους ζούσε στην κομητεία του Τζάκσονβνιλ) και την αστυνομία, στα οποία εξέφραζε το μίσος που έτρεφε για τους μαύρους.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.