Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του Χρηματιστηρίου
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση – Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το λόμπι του Euronext, άναψαν φωτοβολίδες και φώναξαν συνθήματα
Εισβολή στα γραφεία του Euronext, του χρηματιστηρίου του Παρισιού που βρίσκεται στη συνοικία La Defense έκαναν σήμερα Γάλλοι διαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν.
Οι διαδηλωτές, που σύμφωνα με γαλλικά ΜΜ είναι κυρίως εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, κατέλαβαν το λόμπι του κτιρίου, άναψαν φωτοβολίδες και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ ο χώρος έχει γεμίσει με καπνούς.
Οι διαμαρτυρίες στη Γαλλία συνεχίζονται μετά την απόφαση του Μακρόν για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Οι διαδηλωτές, όπως μεταδίδει το Bloomberg στοχοποιούν όλο και περισσότερο σύμβολα του καπιταλισμού και των επιχειρήσεων στη Γαλλία, καθώς παραδέχονται ότι οι οργανωμένες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων δεν είχαν μεγάλο αντίκτυπο στον κυβερνητικό σχεδιασμό.
Προηγούμενες διαμαρτυρίες είχαν ως στόχο τα γραφεία της LVMH, που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ, της BlackRock και της Natixis.
Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες δεν φαίνεται να πτοούν τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, παρότι χθες, οι διαδηλωτές τον περίμεναν με κουζινικά στην Αλσατία. Σήμερα βρίσκεται στην Οξιτανία, όπου τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας κρατούν τους διαδηλωτές σε απόσταση.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.