Γερμανία: Στο Βερολίνο ο βασιλιάς Κάρολος Γ' - Τον συνοδεύει η βασιλική σύζυγος Καμίλα

Γερμανία: Στο Βερολίνο ο βασιλιάς Κάρολος Γ' - Τον συνοδεύει η βασιλική σύζυγος Καμίλα

Οι γερμανικές αρχές θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αισθανθεί ο Βασιλιάς Κάρολος σαν.... στο σπίτι του, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung»

karolos-kamila_mak
Το «κόκκινο χαλί» έστρωσε σήμερα το Βερολίνο για να υποδεχθεί τον βασιλιά της Βρετανίας, Κάρολο Γ'. Μπορεί να αναβλήθηκε η επίσκεψή του στη Γαλλία, μετά την κοινωνική αναταραχή σχετικά με τις αλλαγές του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο συνταξιοδοτικό και τα βίαια επεισόδια σε πόλεις της χώρας, ωστόσο, ο 74χρονος μονάρχης μετέβη σήμερα στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης συνοδευόμενος από την βασιλική σύζυγό του, Καμίλα. 

Ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη ως μονάρχης στη Γερμανία. Επιπλέον, θα γίνει ο πρώτος Βρετανός μονάρχης που θα απευθύνει ομιλία στην ομοσπονδιακή Βουλή «Bundestag», όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό «Focus».

Τον Βασιλιά Κάρολο υποδέχονται με στρατιωτικές τιμές ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ και η σύζυγός του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «n-tv. Κατά την τριήμερη παραμονή τους στη Γερμανία , Κάρολος και Καμίλα θα καταλύσουν στο πολυτελές ξενοδοχείο του Βερολίνου «Αdlon». Στο πεντάστερο ξενοδοχείο έχουν καταλύσει διάσημα ονόματα όπως ο Μάικλ Τζάκσον, ο Δαλάι Λάμα αλλά και η μητέρα του Βρετανού μονάρχη.

Οι γερμανικές αρχές θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αισθανθεί ο Βασιλιάς Κάρολος σαν.... στο σπίτι του, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο προς τιμή του στο γερμανικό προεδρικό μέγαρο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild», στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του, θα επισκεφθεί μνημεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Αμβούργο. Πρόκειται για την 40η επίσκεψη του Καρόλου στη Γερμανία, με την τελευταία, το 2020.

«Αστακός» θα είναι η γερμανική πρωτεύουσα κατά την παραμονή του Βασιλιά Καρόλου

Στο Βερολίνο περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα φροντίσουν για τη διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και την ασφάλεια των υψηλών επισκεπτών.

Η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας θα υποστηρίζεται από δυνάμεις και των γειτονικών κρατιδίων, ενώ 20 εκπαιδευμένοι σκύλοι θα ελέγχουν χώρους και αυτοκίνητα για εκρηκτικά. Το πρόγραμμα του Βασιλιά Καρόλου περιλαμβάνει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, το Κοινοβούλιο, αλλά και με πολίτες. Αύριο, ο μονάρχης θα συναντηθεί με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και, κατόπιν αιτήματός του, θα συναντηθεί και με πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Την Παρασκευή, ο Βασιλιάς Κάρολος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Σταϊνμάιερ, θα επισκεφθεί τη γερμανοβρετανική στρατιωτική μονάδα στο Βρανδεμβούργο, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή γεφυρών.

Οι δύο ηγέτες θα μεταβούν ακολούθως σιδηροδρομικώς στο Αμβούργο, προκειμένου να επισκεφθούν ένα οικολογικό χωριό και να ενημερωθούν για τεχνολογίες προστασίας του περιβάλλοντος.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια θα καταθέσουν στεφάνια στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, μνημείο των θυμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και πριν αναχωρήσει από το Αμβούργο. Ο βασιλιάς Κάρολος θα υπογράψει και το βιβλίο της πόλης, κάτι που είχε κάνει και το 1987, όταν επισκέφθηκε την γερμανική πόλη μαζί με την τότε σύζυγό του, Νταϊάνα.









Ειδήσεις σήμερα:

Υπό άκρα μυστικότητα η επιχείρηση στο σπίτι του ενός από τους συλληφθέντες στην Ζάκυνθο

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου αγόρασε με €18,1 εκατ. το κτήμα του Κοντομηνά στην Αργολίδα

Ένταση στη δίκη του 29χρονου ποδοσφαιριστή για ασέλγεια σε τετράχρονο - Πήγαν να τον λιντσάρουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης