ΗΠΑ: Παγκόσμια αγανάκτηση για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Τάιρ Νίκολς - Φώναζε «αφήστε με να πάω σπίτι μου»

ΗΠΑ: Παγκόσμια αγανάκτηση για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Τάιρ Νίκολς - Φώναζε «αφήστε με να πάω σπίτι μου»

Δείτε συγκλονιστικά βίντεο - Οι 5 αστυνομικοί τον κλώτσησαν στο κεφάλι 9 φορές σε 4 λεπτά και του έριξαν με taser ενώ ήταν αναίσθητος

memfis-2
Ανατριχίλα σε όλο τον πλανήτη έχουν προκαλέσει τα βίντεο από την νέα υπόθεση θανάτου Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ μετά από άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς, αυτή τη φορά στο Μέμφις με θύμα τον 29χρονο Τράι Νίκολς.

Στα τέσσερα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Μέμφις με την αρχηγό της να χαρακτηρίζει «απάνθρωπα» όσα είδε, φαίνονται οι αστυνομικοί να ξυλοκοπούν ανηλεώς τον 29χρονο μετά από τροχονομικό έλεγχο στις 7 Ιανουαρίου, με τον έλεγχο αυτό, μάλιστα, να μην στοιχειοθετείται, όπως απέδειξε η έρευνα που ακολούθησε.



Ο άτυχος Νίκολς, ο οποίος εκλιπάρησε τους αστυνομικούς λέγοντας τους - όσο του επέτρεπαν τα χτυπήματά τους - «αφήστε με να πάω σπίτι μου», άφησε την τελευταία του πνοή τρεις ημέρες αργότερα, στις 10 Ιανουαρίου, από τα βαρύτατα τραύματα που του προκάλεσαν καρδιακή ανακοπή και ηπατική ανεπάρκεια.

Κλείσιμο


Εκτός, δε, από τον άγριο ξυλοδαρμό, τα βίντεο δείχνουν ότι και το ασθενοφόρο που κλήθηκε, έφτασε στο σημείο με 20 λεπτά καθυστέρηση.

Τα ιδιαιτέρως σκληρά βίντεο τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ) προκάλεσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε εννέα πόλεις στις ΗΠΑ με τη μητέρα του 29χρονου να καλεί για ειρήνη λέγοντας ότι «τα επεισόδια στους δρόμους δεν είναι αυτό που πρέσβευε ο γιος μου».



To χειρότερο από τα βίντεο είναι αυτό από κάμερα που βρισκόταν σε κολώνα φωτισμού και από το οποίος προκύπτει ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν άγρια με κλωτσιές και στο κεφάλι τον Νίκολς συνολικά εννέα φορές σε τέσσερα λεπτά χωρίς να κάνει κάτι ο 29χρονος που να δικαιολογεί την αντίδρασή τους.



Στο βίντεο αυτό, μάλιστα, ένας από τους αστυνομικούς κλώτσησε τόσο άγρια τον 29χρονο ώστε μετά να κουτσαίνει.

Ακόμα, δε, και όταν άφησαν τον Νίκολς σχεδόν αναίσθητο στο πλαί ενός εκ των περιπολικών, οι αστυνομικοί συνέχισαν την αγριότητα με έναν εξ αυτών να τον ψεκάζει με σπρέι πιπεριού και έναν να του ρίχνει με taser.



Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι ο ίδιος ο Νίκολς φώναζε «μαμά, μαμά» ενώ οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν ανηλεώς.



Όπως παρατηρούν αναλυτές που μίλησαν στο CNN ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι κανείς από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο δεν έδειξε την πρόθεση να παρέμβει.

Υπενθυμίζεται ότι για την δολοφονία του 29χρονου από τα χτυπήματα των αστυνομικών πέντε Αφροαμερικανοί αστυνομικοί από το Μέμφις έχουν απολυθεί και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού ενώ άλλοι δύο πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση παροχής πρώτων βοηθειών στον Νίκολς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η απάνθρωπη δολοφονία του 29χρονου στις ΗΠΑ - Φώναζε «μαμά» και οι αστυνομικοί έλεγαν «θα σε σκίσουμε»

Αντάρτικο από τον δήμαρχο Ιάσμου για την «έξωσή» του - «Θα αποχωρήσω μέσω κάλπης»

Δείτε το ασύλληπτο κάρφωμα του Giannis με τους Πέισερς: «Όταν διασκεδάζεις, τα υπόλοιπα είναι εύκολα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης