Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντενυπέγραψε τον «Νόμο για τον Σεβασμό του Γάμου» σε κλίμα γιορτής, υπό τους ήχους της Σίντι Λόπερ, που ερμήνευσε το «True Colors» μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του νόμου στον αύλειο χώρο του Λευκού Οίκου.
Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται χτυπούν το μίσος σε όλες τις μορφές του». Το μέτρο απαιτεί από όλες τις πολιτείες να αναγνωρίσουν τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο εν μέσω επευφημιών. «Ο γάμος είναι απλός. Ποιον αγαπάς; Θα είσαι πιστός σε αυτό το άτομο που αγαπάς; Δεν είναι περίπλοκο. Ο νόμος αναγνωρίζει ότι ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις μόνος του» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. «Σήμερα είναι μια καλή μέρα. Αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται χτυπούν το μίσος σε όλες τις μορφές του» είπε. «Και αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικός για κάθε Αμερικανό».
Μαζί του ήταν επίσης η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και ο σύζυγός της, Νταγκ Έμχοφ.
Κλείσιμο
Η Σίντι Λόπερ δήλωσε: «Για πρώτη φορά, οι οικογένειές μας, η δική μου και πολλοί φίλοι μου - και άνθρωποι που γνωρίζετε, μερικές φορές οι γείτονές σας - μπορούμε να ξεκουραστούμε απόψε, επειδή οι οικογένειές μας έχουν επικυρωθεί», δήλωσε η τραγουδίστρια στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου πριν από την τελετή.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ δήλωσε ότι θα φορέσει στην τελετή την ίδια μοβ γραβάτα που φορούσε και στο γάμο της κόρης του. Η κόρη του και η σύζυγός της περιμένουν το πρώτο τους μωρό την ερχόμενη άνοιξη.
«Χάρη στην επίμονη δουλειά πολλών συναδέλφων μου, το εγγόνι μου θα ζήσει σε έναν κόσμο που θα σέβεται και θα τιμά τον γάμο της μητέρας του», είπε.
Η κυρία Μπάιντεν ανέβασε στο Twitter μια νυχτερινή φωτογραφία του Λευκού Οίκου μετά την ιστορική ημέρα.
Σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Το Κογκρέσο αποκατέστησε ένα μέτρο ασφάλειας σε εκατομμύρια γάμους και οικογένειες. Έδωσαν επίσης ελπίδα και αξιοπρέπεια σε εκατομμύρια νέους ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι μπορούν να μεγαλώσουν γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα αναγνωρίσει και θα σεβαστεί τις οικογένειες που χτίζουν».
Η υπογραφή της Τρίτης σηματοδοτεί επίσης ένα άλλο κεφάλαιο στην κληρονομιά του Μπάιντεν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων,καθώς έχει πιέσει για την επέκταση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης το 2012, όταν ήταν αντιπρόεδρος, υποστήριξε τις ενώσεις ομοφυλοφίλων.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι ήταν επίσης υποστηρικτής του γάμου των ομοφυλοφίλων.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2026 , με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE TELEKOM για 12η συνεχή χρονιά, ανέδειξε πώς η νέα γενιά αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δώσει λύσεις με κοινωνικό αποτύπωμα.
ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή μέσα από 863,8 χιλιόμετρα και 5 περιφέρειες της χώρας - Δράσεις για το ποδήλατο σε όλες τις μορφές του για μικρούς και μεγάλους με το ΔΕΗ Power Up The Race
Η φαρμακευτική καινοτομία δεν αποτελεί επιλογή πολιτικής, αποτελεί δικαίωμα των ασθενών και βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα κάθε σύγχρονου συστήματος υγείας. Και σήμερα, στην Ελλάδα, αυτό το δικαίωμα δοκιμάζεται στην πράξη.