Non-binary αξιωματούχος του Μπάιντεν κατηγορείται ότι έκλεψε βαλίτσα από αεροδρόμιο!

Non-binary αξιωματούχος του Μπάιντεν κατηγορείται ότι έκλεψε βαλίτσα από αεροδρόμιο!

«Την πήρα κατά λάθος και μετά αγχώθηκα» είπε στους αστυνομικούς ο 34χρονος Σαμ Μπρίντον, που όμως χρησιμοποίησε την αποσκευή και... σε άλλα ταξίδια

sam_brinton
Αντιμέτωπος με πέντε χρόνια φυλάκιση ή/και πρόστιμο 10.000 δολαρίων είναι ο Σαμ Μπρίντον, ένα από τα πρώτα non binary άτομα (δηλ. άτομα με οποιαδήποτε ταυτότητα φύλου που δεν είναι αποκλειστικά αρρενωπή ή θηλυκή) τα οποία διορίστηκαν σε καίριες θέσεις από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Ο Μπρίντον, ο οποίος κατέχει τη θέση βοηθού γραμματέα στον τομέα απόρριψης αναλωμένων καυσίμων και αποβλήτων της Υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα εξαιτίας της δίωξης για κλοπή που έχει ασκηθεί εις βάρος του. Ειδικότερα, ο αξιωματούχος και ακτιβιστής των ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κατηγορείται ότι στις 16 Σεπτεμβρίου έκλεψε την ακριβή βαλίτσα μιας γυναίκας από το αεροδρόμιο της Μινεάπολης, την άδειασε και, κατόπιν, τη χρησιμοποίησε επανειλημμένα σε ταξίδια του για ένα μήνα, παρά το γεγονός ότι επιμένει πως την πήρε... κατά λάθος.

Σύμφωνα με τη New York Post, που επικαλείται στοιχεία της δικογραφίας, η αποσκευή που βρέθηκε υπό ύποπτες συνθήκες στα χέρια του 34χρονου ήταν της μάρκας Vera Bradley και η τιμή της ξεπερνά τα 2.300 δολάρια.



Όταν η αστυνομία επικοινώνησε με τον Μπρίντον σχεδόν έναν μήνα μετά το συμβάν, εκείνος αρνήθηκε αρχικά ότι πήρε τη βαλίτσα, επιμένοντας ότι τα ρούχα που υπήρχαν μέσα ήταν τα δικά του.

«Αν είχα πάρει τη βαλίτσα κάποιου, πολύ ευχαρίστως να την επέστρεφα, όμως δεν έχω στην κατοχή μου ρούχα άλλου προσώπου. Όταν άνοιξα τη βαλίτσα ήταν μόνο τα δικά μου μέσα» είπε αρχικά στους αστυνομικούς. Δύο ώρες αργότερα όμως, και αφού σκέφτηκε καλύτερα τα πράγματα, τηλεφώνησε στις Αρχές και είπε ότι «δεν ήταν απολύτως ειλικρινής» μαζί τους.


Κλείσιμο



Έχοντας αλλάξει πια τροπάρι, παραδέχτηκε ότι όντως πήρε τη βαλίτσα άλλου προσώπου, όμως επρόκειτο για απλό... λάθος. Όπως εξήγησε στις Αρχές, συνειδητοποίησε ότι η αποσκευή δεν ήταν η δική του όταν έφτασε στο δωμάτιο του ξενοδοχείο του και την άνοιξε. Τότε, όπως λέει, αγχώθηκε μήπως πίστευαν στο αεροδρόμιο ότι την έκλεψε, άδειασε τα ξένα ρούχα στα συρτάρια του δωματίου και αποφάσισε να πάρει μαζί του τη βαλίτσα. Ο ίδιος επισημαίνει ότι εκείνο το διάστημα ήταν «εξαντλημένος» και δεν σκεφτόταν πολύ καθαρά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο αεροδρόμιο μετά την «εξαφάνιση» της βαλίτσας είδαν σε υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης τον Μπρίντον να αρπάζει τη βαλίτσα από τον διάδρομο αποσκευών και να αφαιρεί το καρτελάκι που έγραφε το όνομα της κατόχου της.

Κάποιες μέρες μετά, κατά τη διάρκεια δύο ταξιδιών του στην Ουάσινγκτον στις 18 Σεπτεμβρίου και 9 Οκτωβρίου, κάμερες του αεροδρομίου κατέγραψαν τον 34χρονο να χρησιμοποιεί την ίδια βαλίτσα...





Ειδήσεις σήμερα:


Ανήσυχοι οι σεισμολόγοι με τον «χορό» των Ρίχτερ σε Αττική και Εύβοια

Πού και πότε θα χτυπήσει από σήμερα η κακοκαιρία Άριελ

Πρόωρος τελικός για Μέσι, Λεβαντόφσκι - Επέλαση Αγγλοσαξόνων και Ολλανδών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης