G7 κατά Πούτιν: Θα τον θέσουμε προ των ευθυνών του για τις επιθέσεις κατά αμάχων

G7 κατά Πούτιν: Θα τον θέσουμε προ των ευθυνών του για τις επιθέσεις κατά αμάχων

Οι ηγέτες της G7 καταδίκασαν τις απόπειρες προσάρτησης ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία και ξεκαθάρισαν πως θα συνεχίσουν να ενισχύουν την Ουκρανία για όσο χρειαστεί

g7_new
Οι ηγέτες της G7 συνεδρίασαν μέσω βιντεοκλήσης το απόγευμα της Τρίτης για την κατάσταση στην Ουκρανία, δίνοντας χρόνο και στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι να καλέσει τη Δύση να ενισχύσει τον αγώνα της χώρας του κατά της Ρωσίας.

Απαντώντας στις πρόσφατες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο, οι ηγέτες της G7 δήλωσαν: «Καταδικάζουμε αυτές τις επιθέσεις με τον πιο έντονο τρόπο και υπενθυμίζουμε ότι οι αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον αθώων αμάχων αποτελούν έγκλημα πολέμου. Θα θέσουμε τον πρόεδρο Πούτιν και τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους».



Οι ηγέτες δήλωσαν ότι «καταδικάζουν σθεναρά και απορρίπτουν απερίφραστα την παράνομη απόπειρα προσάρτησης από τη Ρωσία των περιοχών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνας της Ουκρανίας, επιπλέον της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης».



«Επαναλαμβάνουμε με τον πλέον έντονο τρόπο ότι δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ αυτή την παράνομη προσάρτηση ή τα εικονικά δημοψηφίσματα που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να τη δικαιολογήσει», ανέφεραν.

Οι ηγέτες της G7 δήλωσαν επίσης ότι «αποδοκιμάζουν τις σκόπιμες ρωσικές ενέργειες κλιμάκωσης, συμπεριλαμβανομένης της μερικής κινητοποίησης εφέδρων και της ανεύθυνης πυρηνικής ρητορικής, η οποία θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», ενώ ξεκαθάρισαν πως θα συνεχίσουν να ενισχύουν την Ουκρανία για όσο χρειαστεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέες αποκαλύψεις: «Θα σας κάψω ζωντανούς» απειλούσε ο 53χρονος - «Η γυναίκα του μας έδινε 10.000 ευρώ»

Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση του Κολωνού η θεία της 12χρονης που ανακάλυψε τα μηνύματα - «Τα έχουμε χαμένα»

Διπλές αυξήσεις σε 1,3 εκατ. συνταξιούχους - Αυτά είναι τα νέα ποσά, δείτε τα 6 παραδείγματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης