Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις επιδιώκουν να ανακτήσουν «τον πλήρη έλεγχο» του Σεβεροντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις επιδιώκουν να ανακτήσουν «τον πλήρη έλεγχο» του Σεβεροντονέτσκ

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι πεπεισμένες ότι θα τα καταφέρουν», δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης

Στιγμιοτυπο_2022-05-12__1_49_46_πμ
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιδιώκουν «να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο» του Σεβεροντονέτσκ, της πόλης-κλειδί της ανατολικής Ουκρανίας όπου συνεχίζονται οι οδομαχίες, δήλωσε απόψε ο δήμαρχος της πόλης Ολεξάντρ Στριούκ.

«Υπήρξαν κάποιες επιτυχίες» των ρωσικών στρατευμάτων «που κατάφεραν να μπουν στην πόλη και να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος της διαιρώντας τη στα δύο. Όμως οι στρατιωτικοί μας κατάφεραν να αναπτυχθούν και πάλι, να δημιουργήσουν μια γραμμή άμυνας. Αυτή τη στιγμή κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να ανακτήσουμε τον πλήρη έλεγχο της Ουκρανίας» επί της πόλης, δήλωσε ο δήμαρχος σε τηλεοπτική συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τον επίσημο λογαριασμό της περιφερειακής διοίκησης στο Telegram.

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας είχε υποστηρίξει νωρίτερα σήμερα πως οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες αποσύρονται από το Σεβεροντονέτσκ προς το Λισιτσάνσκ, μια μεγάλη γειτονική πόλη, «έχοντας υποστεί κρίσιμες απώλειες στη διάρκεια των μαχών για το Σεβεροντονέτσκ (έως και 90% σε πολλές μονάδες)».

«Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να απωθήσουμε τον εχθρό από την πόλη, οι οδομαχίες συνεχίζονται συνοδευόμενες από συνεχή πυρά πυροβολικού», υπογράμμισε ο Στριούκ.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι πεπεισμένες ότι θα τα καταφέρουν», πρόσθεσε.

«Οι μάχες συνεχίζονται για τον πλήρη έλεγχο του Σεβεροντονέτσκ», δήλωσε από την πλευρά του το Γενικό Επιτελείο του ουκρανικού στρατού σε αποψινή ανακοίνωσή του, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.


Ειδήσεις σήμερα:

Έπνεαν άνεμοι οκτώ μποφόρ όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά στη Βούλα, λέει η Πυροσβεστική - «Δώσαμε εντολή εκκένωσης στις 16:20»


Στην Ακρόπολη μαζί με τους γιους του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο


Το Κίεβο απορρίπτει κάθε συνομιλία με την Μόσχα, μέχρι να υποχωρήσουν οι ρωσικές δυνάμεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης