Γερμανία: Αντιδράσεις για τη νέα δουλειά του συζύγου της Μπέρμποκ - Ανέλαβε σύμβουλος σε εταιρεία με υπηρεσίες lobbying

Γερμανία: Αντιδράσεις για τη νέα δουλειά του συζύγου της Μπέρμποκ - Ανέλαβε σύμβουλος σε εταιρεία με υπηρεσίες lobbying

Σε διεθνή συμβουλευτική εταιρεία εντάχθηκε ο Ντάνιελ Χόλεφλαϊς, σύζυγος της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Αναλένας Μπέρμποκ - Για ποιο λόγο αντιδρά με την εξέλιξη αυτή η μη κυβερνητική οργάνωση «Lobby Control»  

berbock_syzygos
Επιτρέπεται ο Ντάνιελ Χόλεφλαϊς, σύζυγος της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Αναλένας Μπέρμποκ, να εργάζεται σε εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες lobbying;

Χθες ήταν η πρώτη του μέρα στη δουλειά και βεβαίως ο γερμανικός Τύπος δεν άφησε το θέμα ασχολίαστο.

Από το 2017 και μέχρι τα μέσα του περασμένου έτους, ο 49χρονος Χόλεφλαϊς εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ του ομίλου «Deutsche Post DHL» στο Βερολίνο. Ωστόσο, πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, η «Πράσινη» Μπέρμποκ είχε δεσμευτεί ότι, εάν αναλάμβανε κυβερνητικό αξίωμα, «θα ήταν απολύτως σαφές ότι ο σύζυγός της δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τη δουλειά του σε κρατικό πόστο».

Μετά την αποχώρησή του από την DHL, ο σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών έκανε ένα διάλειμμα, πριν να δραστηριοποιηθεί και πάλι επαγγελματικά. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, ο Χόλεφλαϊς εντάχθηκε στη διεθνή συμβουλευτική εταιρεία «MSL». Ο Χόλεφλαϊς θα εργαστεί ως σύμβουλος -με σύμβαση μερικής απασχόλησης- για την εταιρεία δημοσίων σχέσεων που προσφέρει υπηρεσίες lobbying και ανήκει στον Όμιλο Publicis.

Κλείσιμο
Για την απασχόληση του συζύγου της Αναλένας Μπέρμποκ υπάρχει πάντως μια συμβατική ρήτρα που απαγορεύει την ενασχόλησή του με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως υποστηρίζει ο γερμανικός Τύπος. Πάντως, το κόμμα των Πρασίνων τάσσεται κατά των εταιρειών που κάνουν lobbying, σχολιάζει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild».

Από την πλευρά της, η μη κυβερνητική οργάνωση «Lobby Control» εξέφρασε την έντονη διαφωνία της με τη νέα απασχόληση του Ντάνιελ Χόλεφλαϊς επισημαίνοντας ότι η σύζυγός του είναι μέλος της κυβέρνησης του Βερολίνου και μάλιστα επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

«Η MSL λειτουργεί για πολλούς διαφορετικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων ξένων κυβερνήσεων. Πριν από μερικά χρόνια συνεργαζόταν με τη Σαουδική Αραβία, για παράδειγμα», έγραψε στο Twitter η μη κυβερνητική οργάνωση «Lobby Control».

Η εταιρεία MSL εξειδικεύεται στους τομείς του lobbying, της εκστρατείας δημοσίων σχέσεων και του μάρκετινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χόλεφλαϊς παραιτήθηκε από διευθυντικό στέλεχος στον κρατικό όμιλο «Deutsche Post λίγους μήνες αφότου η «Πράσινη» σύζυγός του, Αναλένα, άρχισε να γυρίζει όλο τον κόσμο ως υπουργός Εξωτερικών και κάποιος έπρεπε να είναι στο σπίτι με τις δύο κόρες τους, έξι και 11 ετών αντίστοιχα. Το ζευγάρι είναι παντρεμένο από το 2007.


Ειδήσεις σήμερα:

Κατέσχεσαν στα Φίτζι πολυτελή θαλαμηγό που φέρεται να ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη

Απίστευτο περιστατικό στη Σαγκάη: «Πέθαναν» ηλικιωμένο και τον έβαλαν σε σακούλα ενώ ήταν ζωντανός

To ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι υποστηρίζει νεοναζί στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης