Σεργκέι Λαβρόφ: Μυστήριο με την πτήση του για Πεκίνο, γύρισε στη Μόσχα στα μισά της διαδρομής

Σεργκέι Λαβρόφ: Μυστήριο με την πτήση του για Πεκίνο, γύρισε στη Μόσχα στα μισά της διαδρομής

Ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τη Σιβηρία, επέστρεψε στη ρωσική πρωτεύουσα αντί να πάει στο Πεκίνο που ήταν προορισμός του - Σήμα κινδύνου, πρόβλημα στον αέρα ή… εντολή Πούτιν; - Τι αποκαλύπτει η Bild

lavrov-plane-1
Μυστήριο επικρατεί με την πτήση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ για το Πεκίνο της Κίνας, ένα ταξίδι το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς στα μισά της διαδρομής το αεροσκάφος επέστρεψε στη Μόσχα!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, «ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ήθελε πραγματικά να μεταβεί στο μεγάλο του σύμμαχο στο Πεκίνο. Αλλά εν μέσω πτήσης, το αεροπλάνο άλλαξε πορεία πάνω από το Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας. Και, αντί να φθάσει στον προορισμό του, την Κίνα, επέστρεψε στο αεροδρόμιο Βνούκοβ. Από εκεί δηλαδή όπου είχε απογειωθεί το αεροσκάφος του.

«Και ο κόσμος τώρα διερωτάται: Το Πεκίνο αρνήθηκε να δεχτεί τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών ή ο Βλαντιμίρ Πούτιν του έδωσε εντολή να επιστρέψει στη Μόσχα επειδή η κατάσταση είναι εκρηκτική;», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο Πούτιν έχει στείλει το μήνυμα στη Δύση ότι θα συνεχίσει στην Ουκρανία «μέχρι το τέλος». Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε στην Ουκρανία την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας: όπλα και εξοπλισμό, αξίας σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η αμερικανική στρατιωτική συνδρομή έρχεται όμως ενώ ο Ρώσος πρόεδρος έχει προαναγγείλει ότι θα αντιδρούσε στην περίπτωση που η Δύση ενίσχυε με όπλα την Ουκρανία. «Επίκειται λοιπόν ένα νέο επίπεδο κλιμάκωσης από την πλευρά της Ρωσίας; Ή το Πεκίνο δεν ήθελε να δεχτεί τον Λαβρόφ;», διερωτάται η «Bild».

Το επίμαχο άρθρο γράφει επίσης, ότι τις τελευταίες ώρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου», μετά τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ να υπενθυμίζουν ότι, πριν από ένα χρόνο, σε ερώτηση αν ο Ρώσος πρόεδρος ήταν δολοφόνος, ο Μπάιντεν είχε απαντήσει καταφατικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Financial Times: Κερδίζει χρόνο με τις διαπραγματεύσεις ο Πούτιν, όσο στέλνει περισσότερο στρατό στην Ουκρανία;

Άγρια δολοφονία ομογενούς από την Τήλο: «Το κορίτσι μου παντρεύτηκε τον διάβολο», λέει η μητέρα της στο protothema.gr

Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Η στάση της μάνας «πρόδωσε» τον δολοφόνο της οικογένειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης