Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ειδικά ναυλωμένη πτήση έφτασαν λίγο μετά τις 20:30 οι 50 Έλληνες και Κύπριοι που εγκατέλειψαν τη Δευτέρα την Ουκρανία και έφτασαν μέσω Ρουμανίας στην Αθήνα.
Πρόκειται για Έλληνες και Κύπριους που μένουν μόνιμα στο Κίεβο και την Οδησσό και ζήτησαν τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης καθώς βρίσκονταν σε κίνδυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά τους έγινε μετά από μια μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών.
Οι 50 Έλληνες και Κύπριοι έφυγαν από την Ουκρανία οδικώς, με πούλμαν αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα, καταφέρνοντας να περάσουν τα σύνορα με την Ρουμανία.
Από εκεί, κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου και με ειδικά ναυλωμένη πτήση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έφτασαν στην Αθήνα.
Στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών τους υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, και αξιωματούχοι του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών.
Κλείσιμο
«Δεν μπορούσαμε να βγούμε από τα σπίτια μας γιατί ήταν στρατιωτικός νόμος. Όποιος έβγαινε ήταν σαμποτέρ γιατί υπήρχαν 600 με 1000 undercover του κυρίου τάδε οι οποίοι καθαρίζαν εν ψυχρώ και έκαναν μεγάλο σαμποτάζ», δηλώνει στο protothema.gr ο κ. Δημήτρης Νικολούλιας, ο οποίος δηλώνει ανακουφισμένος που επέστρεψε με ασφάλεια στην Ελλάδα.
«Εγώ δεν ήθελα να γυρίσω, ήθελα να μείνω στην Οδησσός. Είναι ο γιος μου αστυνομικός εκεί, είναι σε βάρδια, δούλευει και προστατεύει την πόλη. Η κατάσταση είναι πολλή δύσκολη. Είμαστε σπίτι-καταφύγιο-σπίτι. Κάποιες ώρες ήμασταν συνέχεια στο καταφύγιο και ακούγαμε τα μπουμ», δηλώνει μια γυναίκα που άφησε την οικογένειά της στην εμπόλεμη ζώνη για να γυρίσει στη δεύτερη πατρίδα της.
Ανάμεσα στους επιβάτες και 12 παιδιά τα οποία έζησαν από κοντά τη φρίκη του πολέμου και τώρα αγκαλιάζουν τους συγγενείς τους που τους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Το πρόγραμμα Female Founders Hub @ Hospitality, από το WHEN και με την ουσιαστική υποστήριξη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, προσφέρει ευκαιρίες μάθησης, mentoring και δικτύωσης σε γυναίκες επαγγελματίες του HORECA.
Οι μοναδικές φόρμουλες της LA VIE EN ROSE κάνουν κάθε στιγμή ομορφιάς να μοιάζει με μικρή γιορτή – Ποιες είναι οι κορυφαίες επιλογές που θα μονοπωλήσουν τη φετινή λίστα δώρων.
Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, πιέζουν και μικραίνουν, θα ήθελες να υπάρχουν κάποιες μικρές απολαύσεις που θα μπορείς να τις απολαμβάνεις λίγο περισσότερο, όπως τη νέα ΙΟΝ Σοκοφρέτα Double Choco