Η «πράσινη» Αναλένα Μπέρμποκ πήγε στην Ουκρανία με κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο

Η «πράσινη» Αναλένα Μπέρμποκ πήγε στην Ουκρανία με κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας εξέφρασε τη συμπαράσταση του Βερολίνου - «Μπορείς να νιώσεις τι συνέβη εδώ. Οι άνθρωποι έχασαν τα πάντα από τη μια μέρα στην άλλη»

annalena_baerbock
Έκπληκτοι οι κάτοικοι στην ανατολική Ουκρανία είδαν χθες την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, να τους εκφράζει τη αμέριστη συμπαράσταση του Βερολίνου, εν μέσω φόβων για ρωσική εισβολή στη χώρα τους.

Οι κάμερες απαθανάτισαν την «πράσινη» Γερμανίδα υπουργό με κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο να κόβει βόλτες χθες το πρωί με τους σωματοφύλακές της, σε δρόμους της Zaporizhia στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Bild», η Αναλένα βρέθηκε στις 6.30 το πρωί στα σύνορα μεταξύ της Ουκρανίας και των περιοχών γύρω από το Ντόνετσκ, όπου τον έλεγχο έχουν φιλορώσοι αυτονομιστές.

«Όταν ήταν μικρή, η Αναλένα ήθελε να γίνει πολεμική ανταποκρίτρια, τώρα όμως η 41χρονη υπουργός βλέπει ότι έχουν αφήσει πίσω τους οι μάχες μεταξύ των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και του ουκρανικού στρατού, το 2014», σχολιάζει το δημοσίευμα.

Κλείσιμο
Η ένταση στην περιοχή έχει αυξηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Ρωσία άρχισε να συγκεντρώνει πάνω από 100.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η Γερμανίδα υπουργός είδε πεταμένα παιχνίδια στο δρόμο και κατεστραμμένα σπίτια. «Μπορείς να νιώσεις τι συνέβη εδώ. Οι άνθρωποι έχασαν τα πάντα από τη μια μέρα στην άλλη», είπε χαρακτηριστικά.



Ο Σολτς συναντήθηκε με Μακρόν και Ντούντα

Η επίσκεψη της Μπέρμποκ στην ανατολική Ουκρανία πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς υποδεχόταν στο Βερολίνο τον αρχηγό του γαλλικού κράτους Εμανουέλ Μακρόν και τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα με τους τρεις ηγέτες να εστιάζουν τις συνομιλίες τους στην ουκρανική κρίση.

Ο Μακρόν υποστήριξε ότι κατά την επίσκεψή του στο Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος τον διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει ούτε επιδείνωση ούτε κλιμάκωση» στο ουκρανικό.

Όλαφ Σολτς, Εμανουέλ Μακρόν και Αντρέι Ντούντα υποστήριξαν ότι «κοινός τους στόχος είναι να αποφύγουν τον πόλεμο στην Ευρώπη ενώ τόνισαν ότι η προέλαση των στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα είναι εξαιρετικά ανησυχητική».



Ειδήσεις σήμερα:

Ανδρουλάκης για αγρότες: Άμεσες, στοχευμένες παρεμβάσεις για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα


Γερμανικά μέσα ενημέρωσης: Ο ελληνικός τουρισμός είναι ο μεγάλος νικητής της πανδημίας


Οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να συνεχιστεί η τηλεργασία και μετά την πανδημία, λέει έρευνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης