Το ΔΝΤ εξετάζει να αναθεωρήσει επί τα χείρω τις προβλέψεις για παγκόσμια ανάπτυξη λόγω της μετάλλαξης Omicron
«Καμπανάκι» από τη Γκεοργκίεβα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ - Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το υψηλό ποσοστό πληθωρισμού
Οι πρόσφατες προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πιθανό να αναθεωρηθούν προς τα κάτω λόγω της εμφάνισης της παραλλαγής Omicron, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
«Μια νέα παραλλαγή που μπορεί να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα μπορεί να πλήξει την εμπιστοσύνη και υπό αυτή την έννοια, είναι πιθανό να δούμε κάποια υποβάθμιση στις προβλέψεις του Οκτωβρίου για την παγκόσμια ανάπτυξη», δήλωσε η Γκεοργκίεβα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Reuters Next.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό»
Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε επίσης ότι αυτοί που χαράσσουν πολιτική στις ΗΠΑ πρέπει να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν το υψηλό ποσοστό πληθωρισμού, αλλά ότι τέτοιες μεγάλες πιέσεις τιμών δεν παρατηρούνται παγκοσμίως, επιτρέποντας σε άλλες οικονομίες να αλλάξουν πολιτική με τον δικό τους ρυθμό.
Η Γκεοργκίεβα είπε ότι η δύναμη της αμερικανικής οικονομίας έχει θετικές δευτερογενείς επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, παρόλο που αυξάνει τους κινδύνους ότι άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να απαντήσουν με αυξήσεις επιτοκίων, εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα περιορίσει τη διευκολυντική της πολιτική τους επόμενους μήνες, όπως αναμένουν τώρα οι περισσότεροι.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.