Όλα τα βλέμματα στα Σκόπια βρίσκονται στον Ζάεφ - Θα αποχωρήσει τελικά από την πρωθυπουργία;

Όλα τα βλέμματα στα Σκόπια βρίσκονται στον Ζάεφ - Θα αποχωρήσει τελικά από την πρωθυπουργία;

Οι κυβερνητικοί εταίροι του Ζάεφ πιέζουν να μην παραιτηθεί μετά τα δυσμενή αποτελέσματα στον Β' γύρο των δημοτικών εκλογών στη χώρα - Δεν έχει καταθέσει ακόμη επίσημη δήλωση παραίτησης στη βουλή

zaef
Το ενδιαφέρον όλων στα Σκόπια στρέφεται αποκλειστικά στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και εάν τελικά προχωρήσει στην απόφαση παραίτησης από τις θέσεις που κατέχει, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μετά τα δυσμενή αποτελέσματα για το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) στον Β' γύρο των δημοτικών εκλογών.

Έως αυτή την ώρα (απόγευμα Τρίτης 16:00) δεν έχει κατατεθεί επίσημη δήλωση παραίτησης του Ζάεφ προς τη βουλή, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.

Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στις άμεσες πιέσεις που δέχεται ο Ζάεφ τις τελευταίες ώρες, από επικεφαλής κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, προκειμένου να μην αποχωρήσει από τον πρωθυπουργικό θώκο αλλά και από την ηγεσία του SDSM.

Μετά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ζάεφ, οι κυβερνητικοί εταίροι επανέλαβαν δημόσια πως παραμένουν πιστοί στην κυβερνητική πλειοψηφία, ζητώντας από τον Ζάεφ να παραμείνει στη θέση του.

Κλείσιμο
Όσον αφορά το αντιπολιτευόμενο - εθνικιστικό VMRO-DPMNE, μεγάλο νικητή των εκλογών της Κυριακής, αν και εμμένει στη διεξαγωγή προώρων βουλευτικών εκλογών αντιλαμβάνεται πως η κυβερνητική πλειοψηφία μένει αρραγής παρά το δυσμενές αποτέλεσμα στην κάλπη.

Το προηγούμενο διάστημα στελέχη της αντιπολίτευσης μιλούσαν για σχηματισμό νέας κυβέρνησης από το VMRO-DPMNE με τη στήριξη μικρών κομμάτων που σήμερα συμμετέχουν στην κυβέρνηση Ζάεφ. Ωστόσο το σενάριο αυτό, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, φαίνεται πως δεν είναι ρεαλιστικό, μ’ αποτέλεσμα να έχει επικεντρωθεί η ρητορική στο αίτημα για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται στα Σκόπια, καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών που ζητούν από τον Ζάεφ να παραμείνει πρωθυπουργός και επικεφαλής του SDSΜ. H πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της κομματικής επιτροπής της πόλης Κουμάνοβο, Μαρτιν Κόστοβσκι, που έχει επεκταθεί και στα κοινωνικά δίκτυα.

Ειδήσεις σήμερα:

Βαρύ πένθος για την οικογένεια της μαραθωνοδρόμου – Είχαν χάσει και το άλλο τους παιδί πριν δύο χρόνια

Στα χέρια του Λευτέρη Αυγενάκη τα στοιχεία των καταγγελλόμενων προπονητών από αθλητές της ενόργανης

Ο Πετράκος πήγε στην Καινούργιου, είπε ότι η μάσκα είναι... άχρηστη και «αποκάλυψε» παγκόσμια... συνωμοσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης