Μπάιντεν: Πρότεινε τη Βικτόρια Κένεντι, χήρα του Τεντ Κένεντι, ως νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αυστρία

Μπάιντεν: Πρότεινε τη Βικτόρια Κένεντι, χήρα του Τεντ Κένεντι, ως νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αυστρία

«Χαιρόμαστε για αυτόν τον διορισμό, είναι τιμή για εμάς στην Αυστρία», δήλωσε ο καγκελάριος Κουρτς

victoria
Αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, επικαλούμενα πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο, αναφέρουν σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ήδη προτείνει τη χήρα του πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ Τεντ Κένεντι, Βικτόρια Κένεντι, ως νέα πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βιέννη.

Η πρόταση αναμενόταν από την περασμένη εβδομάδα, όταν το γραφείο της Ομοσπονδιακής Προεδρίας στη Βιέννη είχε επιβεβαιώσει ότι η Αυστρία είχε δώσει τη συγκατάθεση που απαιτείται για το διορισμό νέου πρεσβευτή, ενώ από εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου αναφερόταν τότε μόνον ότι "τίποτα δεν είναι τελικό όσο δεν ανακοινώνουμε τον διορισμό".

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς σε δηλώσεις του είχε τονίσει ότι "χαιρόμαστε για αυτόν τον διορισμό, ο οποίος αποτελεί μία τιμή για εμάς στην Αυστρία", και είχε αναφέρει πως από τη Βιέννη δόθηκε φυσικά η έγκριση, αλλά αναμένεται ακόμη η έγκριση από τη Γερουσία, "ώστε να μπορώ να πω επίσημα: χαιρόμαστε για τη συνεργασία".

Η 67χρονη Βικτόρια Κένεντι, με προγόνους Μαρωνίτες από τον Λίβανο, προέρχεται από τη νότια πολιτεία της Λουιζιάνας: ο πατέρας της, ο Έντμουντ Ρίτζι, ήταν δικαστής και τραπεζίτης που υποστήριξε τον Τζον Κένεντι ήδη στην αποτυχημένη προεδρική εκστρατεία του το 1956, και η μητέρα της, η Ντόρις Αν Μπάστανι, είχε επίσης ενεργή δράση στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο Τεντ και η Βικτόρια Κένεντι παντρεύτηκαν το 1992, και αυτή, η δεύτερη σύζυγός του, σύμφωνα με τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης", έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να επιτρέψει στον Τεντ Κένεντι να κατακτήσει την έδρα στις εκλογές της Γερουσίας του 1994.

Τρία χρόνια αργότερα, η Βικτόρια Κένεντι εγκατέλειψε το δικηγορικό επάγγελμα και άρχισε να ασχολείται περισσότερο με την πολιτική, όπου, για παράδειγμα, προσπάθησε να οργανώσει Καθολικούς υποστηρικτές του Δημοκρατικού Προέδρου Ομπάμα.

Κλείσιμο
Μετά τον θάνατο του συζύγου της, το 2009, η Βικτόρια Κένεντι συζητήθηκε ως πιθανή διάδοχος του, αλλά αρνήθηκε να αναλάβει την έδρα του συζύγου της μέχρι τις νέες εκλογές στη Γερουσία, την οποία τελικά κατέκτησε στις πρόωρες εκλογές του 2010 ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

Η Βικτόρια Κένεντι, η οποία έγινε επίσης γνωστή ως ακτιβίστρια για αυστηρότερους νόμους για τα όπλα, προοριζόταν για κυβερνητική θέση υπό τον τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος την είχε προτείνει για τη θέση του Διοικητή των Ταχυδρομείων των ΗΠΑ (USPS) τον Φεβρουάριο του 2014, ωστόσο η υποψηφιότητα της δεν πέρασε από την εξαιρετικά πολωμένη αμερικανική Γερουσία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έρευνα: Τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca είναι αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης Δέλτα

Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα - Στα 30 ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων

Έκλεισε την μισή Ψαρρού το πλωτό παλάτι O’Pari - Νοικιάζεται για ένα εκατομμύριο ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης