Μεσανατολικό - Νετανιάχου: Αν η Χαμάς σπάσει την εκεχειρία, η απάντησή μας θα είναι πολύ σκληρή

Μεσανατολικό - Νετανιάχου: Αν η Χαμάς σπάσει την εκεχειρία, η απάντησή μας θα είναι πολύ σκληρή

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Άντονι Μπλίνκεν στην Ιερουσαλήμ 

blinken_netaniaxou
Συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν είχε το πρωί της Δευτέρας στην Ιερουσαλήμ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, με βασικό θέμα συζήτησης την εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς. Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Τζο Μπάιντεν για τη «σταθερή υποστήριξη στο δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα» στη διαμάχη με τη Χαμάς, ενώ απένειμε εύσημα στον Μπλίνκεν για τη στήριξη που παρείχε στη χώρα του στην ανάπτυξη του Iron Dome.

Ακόμα, προειδοποίησε τη Χαμάς πως «αν σπάσει την εκεχειρία και μας επιτεθεί, η απάντησή μας θα είναι πολύ ισχυρή».

Ακολούθως, αναφέρθηκε και στην αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, λέγοντας «ελπίζω πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα υποχωρήσουν και δεν θα επιστρέψουν στην παλιά συμφωνία, η οποία ανοίγει δρόμο στο Ιράν για τη διάθεση πυρηνικών όπλων με διεθνή νομιμοποίηση».

«Το Ισραήλ θα διατηρεί πάντα το δικαίωμα να πολεμά καθεστώτα που έχουν δεσμευτεί να αποκτήσουν όπλα μαζικής καταστροφής» πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου μίλησε και για τη βελτίωση των ανθρωπιστικών συνθηκών στη Γάζα και την οικονομική ανάπτυξη στη Δυτική Όχθη με διεθνή συνεργασία και συμμετοχή, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα το αίτημα του Ισραήλ για την επιστροφή σορών Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών που κρατούνται από τη Χαμάς.

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ θα επενδύσουν την ανοικοδόμηση της Γάζας

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και θα συμμετάσχουν επίσης σε μεγάλο βαθμό στην ανοικοδόμηση της Γάζας και στην αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης στην περιοχή.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν μου ζήτησε να έρθω εδώ σήμερα για τέσσερις λόγους», λέει ο Μπλίνκεν. «Να αποδείξει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια του Ισραήλ, να αρχίσει να εργάζεται για μεγαλύτερη σταθερότητα μετά τις μάχες, να ξεκινήσει την επείγουσα ανθρωπιστική ανοικοδόμηση της Γάζας» και «να συνεχίσουμε να ξαναχτίζουμε τη σχέση μας με την παλαιστινιακή ηγεσία και την Παλαιστινιακή αρχή. «Η Αμερική θα επενδύσει στη Γάζα», τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα 

Σαρλ Μισέλ: «Δεν θα ανεχθούμε να παίζουν ρουλέτα με τις ζωές αθώων πολιτών»

Survivor: Ο «καραγκιόζης» που έγινε «άξιος»

Μπάιντεν: «Σκανδαλώδης» η αναχαίτιση του αεροσκάφους της Ryanair από τη Λευκορωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης