Κορωνοϊός - ΕΕ: Ανοίγει τα σύνορα στους πλήρως εμβολιασμένους

Κορωνοϊός - ΕΕ: Ανοίγει τα σύνορα στους πλήρως εμβολιασμένους

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αφορά κυρίως τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες

brit_airport_art
Σύμφωνα με ενημέρωση του Γαλλικού Πρακτορείου, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε συμφωνία για το άνοιγμα των συνόρων της σε άτομα που έχουν «εμβολιαστεί πλήρως».

Με αυτά τα δεδομένα, οι ταξιδιώτες από χώρες όπως η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούν  να εισέρχονται στα κράτη μέλη της Ένωσης χωρίς τον περιορισμό της υποχρεωτικής καραντίνας.  

Στην ενημέρωση του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρεται πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμφώνησαν τα σύνορα της ΕΕ να ανοίξουν ξανά στις αρχές Ιουνίου -το αργότερο- για τους πλήρως εμβολιασμένους.


Με βάση τις συστάσεις της Επιτροπής, τα κράτη μέλη θα επιτρέψουν σε άτομα που «έχουν λάβει την τελευταία δόση του εμβολίου τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξή τους», να ταξιδέψουν στα κράτη μέλη του μπλοκ. 

Στο ερώτημα που τέθηκε για το πώς θα μπορούν οι ταξιδιώτες να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί, η ΕΕ δήλωσε ότι εναπόκειται στο κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά, να αποφασίσει ποια αποδεικτικά στοιχεία θα κάνει αποδεκτά.

Η ΕΕ διαθέτει επί του παρόντος μια μικρή «ασφαλή λίστα» χωρών από τις οποίες επιτρέπεται η είσοδος ταξιδιωτών για «μη ουσιαστικούς λόγους» λόγω των ποσοστών μόλυνσης. Ο κατάλογος περιλαμβάνει την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Ισραήλ. Η Βρετανία αναμένεται να προστεθεί επίσημα σε αυτόν τον κατάλογο την Παρασκευή, παρόλο που ορισμένες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, έχουν ήδη επιτρέψει τα μη απαραίτητα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι διπλωμάτες, που συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, έφτασαν επίσης, σε συμφωνία για την αύξηση του ορίου των κρουσμάτων που έχει μία χώρα, πριν κηρυχθεί «μη ασφαλής». Πρόκειται για ένα μέτρο που θα επιτρέψει την αύξηση της μετακίνησης εντός της ίδιας της ΕΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Περάσαμε τους 200 εκατ. εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ξεκίνησαν να χορηγούν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις Βρυξέλλες

Πώς η Μαδρίτη έφτασε να απελάσει 4.000 μετανάστες μέσα σε λίγες μέρες - Όλο το παρασκήνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης