Η Τσεχία απελαύνει επιπλέον 63 Ρώσους διπλωμάτες

Η Τσεχία απελαύνει επιπλέον 63 Ρώσους διπλωμάτες

Ένταση στις σχέσεις Τσεχίας – Ρωσίας – Ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα 63 διπλωμάτες μαζί με τις οικογένειές της

russian_embassy_praga
Την απέλαση 63 Ρώσων διπλωματών μαζί με τις οικογένειές τους ανακοίνωσε ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Γιάκουμπ Κουλγκανέκ, κλιμακώνοντας περαιτέρω την ένταση μεταξύ Μόσχας και Πράγας.

«Πρόκειται για 63 διπλωμάτες, εργαζόμενοι της ρωσικής πρεσβείας, οι οποίοι θα εγκαταλείψουν την χώρα με τα μέλη των οικογενειών τους», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Τσεχία είχε απαιτήσει από τη Ρωσία να επιτρέψει να επιστρέψουν 20 εργαζόμενοι στην τσεχική πρεσβεία που έχουν απελαθεί έως την Πέμπτη, ενώ είχε προειδοποιήσει για την επέλαση επιπλέον Ρώσων διπλωματών, προκαλώντας προβλήματα στελέχωσης στις πρεσβείες των χωρών.

Όλα ξεκίνησαν στις 17 Απριλίου, όταν η Τσεχία απέλασε 18 Ρώσους διπλωμάτες, που είχαν εμπλακεί, στο σαμποτάζ σε αποθήκη πυρομαχικών του τσεχικού στρατού το 2014, σύμφωνα με τις τσεχικές υπηρεσίες Πληροφοριών. Από την πλευρά της, ως αντίποινα, η Ρωσία κήρυξε personae non gratae 20 διπλωμάτες της τσεχικής πρεσβείας στην Μόσχα.


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ σε γηροκομείο στα Χανιά: 68 νεκροί σε έναν χρόνο

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία Ξυλούρη ο γιος του Καλομοίρη

Στα 2.759 τα νέα κρούσματα - 822 οι διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης