Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά του Τζιμπουτί - Τουλάχιστον 34 άνθρωποι πνίγηκαν
Το σκάφος, το οποίο κυβερνούσαν παράνομοι διακινητές ανθρώπων, πιστεύεται ότι μετέφερε 60 επιβάτες
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι πνίγηκαν όταν ένα σκάφος που μετέφερεμετανάστες από την Υεμένη ανατράπηκε στα ανοιχτά των ακτών του Τζιμπουτί, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Το σκάφος, το οποίο κυβερνούσαν παράνομοι διακινητές ανθρώπων, πιστεύεται ότι μετέφερε 60 επιβάτες, ανέφερε ο ΔΟΜ σε ανάρτηση στο Twitter, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως το πότε συνέβη το συμβάν.
Αντίστοιχα περιστατικά έχουν γίνει συνήθη στα χωρικά ύδατα του Τζιμπουτί και συνήθως περιλαμβάνουν μετανάστες από την Αιθιοπία ή τη Σομαλία που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τον πόλεμο στις χώρες τους αναζητώντας δουλειά στη Σαουδική Αραβία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σε αυτά τα ναυτικά δυστυχήματα επίσης εμπλέκονται επίδοξοι μετανάστες που εγκωβίστηκαν στην Υεμένη αφού δεν κατάφεραν να περάσουν στη Σαουδική Αραβία, μερικές φορές λόγω περιορισμών του κορονοϊού και πνίγηκαν κατά το θαλάσσιο ταξίδι επιστροφής τους.
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.
Αξίζει να ανήκεις στο δυναμικά εξελισσόμενο οικοσύστημα του PADU, ειδικά αν είσαι πελάτης της Nova. Γιατί τότε οι επιλογές σου δεν σταματούν στις προσφορές, αλλά διευρύνονται μέσα από ένα περιβάλλον που εμπλουτίζεται διαρκώς με ολοένα και περισσότερα exclusive deals. Εδώ θα τις βρεις όλες.
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!