«Hope»: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έφτασαν στον Άρη

«Hope»: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έφτασαν στον Άρη

 Το πρώτο αραβικό ρομποτικό σκάφος μπήκε σε τροχιά γύρω από τον Άρη  λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα - Η διαστημική υπηρεσία των ΗΑΕ γίνεται η πέμπτη στον κόσμο και η πρώτη μεταξύ των αραβικών χωρών που καταφέρνει ένα τέτοιο επίτευγμα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα Εμιράτα

aris_main1
Η πρώτη ρομποτική αποστολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον Άρη έφτασε στον «κόκκινο πλανήτη» και κατάφερε να τεθεί επιτυχώς σε τροχιά, μετά από ταξίδι επτά μηνών.

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΑΕ γίνεται έτσι η πέμπτη στον κόσμο και η πρώτη μεταξύ των αραβικών χωρών που καταφέρνει ένα τέτοιο επίτευγμα. Οι προηγούμενες χώρες ήταν: ΗΠΑ, Σοβιετική Ένωση, Ρωσία, Ινδία και Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το ρομποτικό σκάφος Hope, που τέθηκε σε τροχιά λίγο μετά τις 18.00 σήμερα (ώρα Ελλάδας) θα αρχίσει να στέλνει δεδομένα για την ατμόσφαιρα και το κλίμα του Άρη.



«Στον λαό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στις αραβικές και τις μουσουλμανικές χώρες, ανακοινώνουμε την επιτυχή θέση σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Δόξα τω Θεώ» ανέφερε ο Ομράν Σαράφ, ο υπεύθυνος της αποστολής.

Κλείσιμο
Το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΑΕ εντάσσεται στις προσπάθειες της χώρας να αναπτύξει τις επιστημονικές και τεχνολογικές ικανότητές της και να περιοριστεί η εξάρτησή της από το πετρέλαιο. Το «Hope» (Al-Αmal στα αραβικά) θα γυρίζει γύρω από τον Άρη για δύο χρόνια, μελετώντας κυρίως την ατμόσφαιρά του (θα δημιουργήσει τον πρώτο ολοκληρωμένο «χάρτη» της) και τον καιρό του.


aris1
aris2
aris3

23773952
23773958
23773963
23773965
23773984
23773985


Ειδήσεις σήμερα: 

Στο 3,9% ο εμβολιασμός του πληθυσμού - Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 60-64

Κάθε μήνα επιστρεπτέα προκαταβολή μέχρι το Πάσχα - Επειγόντως δηλώσεις ΦΠΑ για Πρακτορεία ΟΠΑΠ

Πότε αναστέλλονται τα ενοίκια, πότε κουρεύονται 40% και πότε καταβάλλονται ολόκληρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης