Πέθανε ο Λάρι Κινγκ

Πέθανε ο Λάρι Κινγκ

Νοσηλευόταν σε  νοσοκομείο του Λος Άντζελες με κορωνοϊό - O σπουδαίος δημοσιογράφος και παρουσιαστής έχει γράψει ιστορία με την 63ετη πορεία του σε τηλεόραση και ραδιόφωνο

larry2
Ο διάσημος Αμερικανός παρουσιαστής Λάρι Κινγκ πέθανε στο νοσοκομείο σε ηλικία 87 ετών.

Σύμφωνα με το abcnews, ο Λάρι Κίνγκ πέθανε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai στο Λος Άντζελες, όπου είχε νοσηλευτεί νωρίτερα αυτό το μήνα με κορωνοϊό

O Κινγκ έχει γράψει ιστορία με την 63ετη πορεία του σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, μετρώντας σημαντικές επιτυχίες, βραβεία και αναγνώριση.

Η ανακοίνωση του θανάτου του Λάρι Κινγκ:



Από τις εκπομπές του πέρασαν Αμερικανοί πρόεδροι, παγκόσμιοι ηγέτες και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου, με τον Λάρι Κινγκ να «ρωτά απλές, σαφείς ερωτήσεις», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Λάρι Κινγκ με τους Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Κλείσιμο
Donald and Melania Trump as newlyweds (2005 CNN Larry King Live full interview)



Έκανε το ξεκίνημά του ως πρωινός dj στο Μαϊάμι στη Φλόριντα το 1957 και στη συνέχεια μπήκε το 1978 στον χώρο της ενημέρωσης καθώς είχε αποκτήσει ένα αφοσιωμένο κοινό χάρη στον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο έκανε τις συνεντεύξεις.

Το 1985 το αμερικανικό δίκτυο CNN του ανέθεσε την παρουσίαση εκπομπής σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης .

Παρέμεινε σε αυτό το πόστο μέχρι τη στιγμή που αντικαταστάθηκε από τον Βρετανό Πιρς Μόργκαν το 2010.

Παρουσίασε επί 25 χρόνια την εκπομπή «Larry King Live» στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μία εκπομπή που τον έκανε γνωστό παγκοσμίως.

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι Τζούνιορ -γιος του δολοφονηθέντα προέδρου των ΗΠΑ- σε συνέντευξή του με τον Λάρι Κινγκ το 1995

John F. Kennedy Jr. - Larry King Interview (September 1995) HD


king



Ο Λόρενς Χάρβεϊ Ζέιγκερ, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1933 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από οικογένεια ιουδαϊκού θρησκεύματος.

Ο πατέρας του με καταγωγή από την Λιθουανία διατηρούσε εστιατόριο στη περιοχή και η μητέρα του καταγόταν από την Ουκρανία. Στα σχολικά του χρόνια ήταν μέτριος μαθητής και προβλημάτιζε έντονα τον πατέρα του Έντουαρντ, ο οποίος αποφάσισε να δώσει στον Λάρι ένα μικρό μάθημα. Πρότεινε λοιπόν στον διευθυντή του σχολείου να αναθέσει στον ασυνεπή μαθητή τον ρόλο του συντονιστή του πίνακα, δηλαδή του μαθητή εκείνου που σβήνει τον πίνακα. Ρόλος διόλου τιμητικός καθώς έδινε τροφή για πειράγματα στους συμμαθητές του. Ο Λάρι όμως, αν και ανέπνεε κιμωλία αντί για οξυγόνο, θεώρησε τη νέα του ευθύνη ως προαγωγή και πήρε σοβαρά τον ρόλο του.

Από μικρός είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει εκφωνητής ραδιοφώνου.

lary12
H εκπομπή του «Larry King Live» τον έκανε γνωστό παγκοσμίως


Ο Λάρι Κινγκ είχε παντρευτεί οκτώ φορές με επτά γυναίκες .

Το 1987 είχε υποστεί καρδιακή προσβολή.  Έκτοτε έκοψε «μαχαίρι» την νικοτίνη: σταμάτησε να καπνίζει τρία πακέτα τσιγάρα την ημέρα κι έχασε αρκετό βάρος.

Το 2017 διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα. Έπασχε επίσης και από διαβήτη τύπου 2

Το 2019 έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ μέσα σε διάστημα πέντε εβδομάδων τον Αύγουστο του 2020, έχασε δύο από τα πέντε παιδιά του και συγκεκριμένα τον γιο του Άντι, 65 ετών, από καρδιακή προσβολή, και την κόρη του Σάια, 51 ετών, από καρκίνο του πνεύμονα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η καυτή φίλη του τενίστα Τόμιτς γκρίνιαξε για την καραντίνα στο ξενοδοχείο και δέχθηκε... απειλές για τη ζωή της! 

Έκλεψαν μέχρι και τον θερμοσίφωνα από αθλητικό κέντρο στη Λάρισα!

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης