Νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις Τραμπ: Δεν κινδυνεύω εγώ από την 25η τροπολογία αλλά ο Μπάιντεν

Νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις Τραμπ: Δεν κινδυνεύω εγώ από την 25η τροπολογία αλλά ο Μπάιντεν

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε, νωρίτερα, γελοία την πρόταση καθαίρεσης - Έδωσε ομιλία από το Τέξας όπου στήθηκε το συνοριακό τείχος, βασική προεκλογική δέσμευση, για να εμποδίζει την έλευση μεταναστών

trump_wen
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι η Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίσει για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ την ίδια στιγμή η Νάνσι Πελόζι έχει ζητήσει από τον Μάικ Πενς την ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας.

Στις δηλώσεις του από το Τέξας, το οποίο επισκέφθηκε για την επιθεώρηση του συνοριακού τείχους και αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση, ο Τραμπ τοποθετήθηκε ξανά επί της πρότασης παραπομπής.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη δήλωση από την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο και τα περί γελοίας πρότασης καθαίρεσης και κυνηγιού μαγισσών, είπε ότι η 25η τροπολογία δεν θα χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνει εκείνον, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει κατά του διαδόχου του.

Το νέο μήνυμα Τραμπ θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως απειλή κατά του Μπάιντεν.

Με το γνωστό του εμπρηστικό ύφος τόνισε ακόμη τα εξής: «Η ελευθερία της έκφρασης βρίσκεται υπό πολιορκία. Η 25η τροπολογία δεν με τρομάζει, θα λειτουργήσει όμως ενάντια στον Τζο Μπάιντεν, θα κυνηγά εκείνον και την ηγεσία του».

Ο Μάικ Πενς, πάντως, σύμφωνα με πηγές κοντά στο περιβάλλον του θεωρείται απίθανο να ενεργοποίησει την 25η τροπολογία για την αποπομπή Τραμπ, οκτώ ημέρες προτού αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

Κλείσιμο
Καζάνι που βράζει θυμίζει η αμερικανική πολιτική σκηνή, με τη Βουλη των Αντιπροσώπων να ψηφίζει εντός ολίγων ωρών για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων, νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικανός τόνισε ότι διαδικασία αποπομπής του θα πυροδοτήσει νέο κύμα οργής.

Στην επίσημη παρουσίαση της πρότασής τους για καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ προχώρησαν Δημοκρατικοί βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ομάδα Δημοκρατικών κατηγορούν τον Τραμπ για «υποκίνηση εξέγερσης» που σχετίζεται με την βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο, την περασμένη Τετάρτη.

Το άρθρο καθαίρεσης εισήχθη από τους βουλευτές Τεντ Λιου, Ντέιβιντ Σίσιλιν και Τζέιμι Ράσκιν.

Ειδήσεις σήμερα

Σκληρό lockdown σε επτά «κόκκινες» περιοχές - Στην Αττική το 1 στα 3 σημερινά κρούσματα

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει προαγοράσει 25 εκατ. δόσεις εμβολίων

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το θανατηφόρο τροχαίο στις Μοίρες: Νεκρή 38χρονη αστυνομικός και η δίχρονη κόρη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης