Χάος στις ΗΠΑ: Ο Τζουλιάνι κινδυνεύει με διαγραφή από τον Δικηγορικό Σύλλογο Νέας Υόρκης

Χάος στις ΗΠΑ: Ο Τζουλιάνι κινδυνεύει με διαγραφή από τον Δικηγορικό Σύλλογο Νέας Υόρκης

Ο Ρούντολφ Τζουλιάνι βρίσκεται στο στόχαστρο του συλλόγου του, για τη στάση του πριν την εισβολή στο Καπιτώλιο – Διεξάγεται έρευνα για το εάν παρακίνησε το πλήθος πριν τα επεισόδια

giuliani
Αντιμέτωπος με αφαίρεση της ιδιότητας μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης βρίσκεται ο Ρούντολφ Τζουλιάνι.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκινά έρευνα για τα σχόλιά του και τη σύνδεσή τους με την εισβολή στο Καπιτώλιο, την περασμένη Τετάρτη.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος καταδίκασε τον βίαιο όχλο των ένθερμων υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Ωστόσο, ισχυρίστηκαν ότι η ευθύνη δεν ανήκει μόνον στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ίσως ευθύνεται και ο Τζουλιάνι.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βασική αιτία του αποτρόπαιου περιστατικού, η ευθύνη του οποίου βαραίνει πρωτίστως τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ», αναφέρει. «Ωστόσο, ο πρόεδρος δεν έδρασε μόνος του. Ώρες πριν το εξαγριωμένο πλήθος εισέβαλε στο Καπιτώλιο, ο προσωπικός δικηγόρος του Ρούντολφ Τζουλιάνι απευθύνθηκε σε πλήθος συγκεντρωμένων στον Λευκό Οίκο, προβάλλοντας αβάσιμες καταγγελίες για εκτεταμένη διαφθορά στην προεδρική εκλογή και στην Τζόρτζια».

Ο Τζουλιάνι εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου, σε μια περίοδο που οι σύμμαχοί του απομακρύνονται.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Νέας Υόρκης κατήγγειλε ότι έλαβε εκατοντάδες καταγγελίες για τη στάση του Τζουλιάνι που αμφισβήτησε τα αποτελέσματα της προεδρικής εκλογής.



Ειδήσεις σήμερα:

Στις 25 Ιανουαρίου ξεκινούν οι διερευνητικές με την Τουρκία

«Κόκκινος συναγερμός» από το FBI: Σχεδιάζονται ένοπλες κινητοποιήσεις σε όλα τα Καπιτώλια!

Σκληρό lockdown στη Βοιωτία - Έκτακτα περιοριστικά μέτρα για όλο το νομό  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης