Κορωνοϊός - Γερμανία: «Κάτω από τις συνήθεις η τιμή του εμβολίου» λέει η BioNTech

Κορωνοϊός - Γερμανία: «Κάτω από τις συνήθεις η τιμή του εμβολίου» λέει η BioNTech

«Η τιμή του εμβολίου θα αντικατοπτρίζει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και θα αποσκοπεί στο να διασφαλίσουμε την ευρεία πρόσβαση παγκοσμίως», σημείωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της γερμανικής εταιρείας

emvolio_2
Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας από το Μάιντς, η BioNTech, η οποία συμπράττει με την Pfizer για την ανάπτυξη εμβολίου για τον κορωνοϊό, προτίθεται να πουλά το συγκεκριμένο εμβόλιο κάτω από τις συνήθεις τιμές της αγοράς.

«Ωστόσο, η τιμή του εμβολίου θα αντικατοπτρίζει τους οικονομικούς κινδύνους που έχουν αναλάβει οι ιδιώτες επενδυτές του», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της BioNTech, Ράιαν Ρίτσαρντσον, σήμερα σε διαδικτυακή εκδήλωση των «Financial Times».

«Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση που αναγνωρίζει ότι η καινοτομία απαιτεί κεφάλαιο και επενδύσεις. Το εμβόλιο θα πρέπει να αποτιμάται πολύ κάτω από τις συνήθεις τιμές της αγοράς. Η τιμή του εμβολίου θα αντικατοπτρίζει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και θα αποσκοπεί στο να διασφαλίσουμε την ευρεία πρόσβαση παγκοσμίως. Πιθανότατα θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές στις χώρες», πρόσθεσε ο Ρίτσαρντσον, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Το προφίλ των ανήλικων δραστών και πώς έφθασαν στην αδιανόητη πράξη

Πολάκης: Κύμα αντιδράσεων για την ανάρτησή του - «Πονοκέφαλος» στον ΣΥΡΙΖΑ

Σούπερ μάρκετ: «Stop» από την Τετάρτη στην πώληση διαρκών αγαθών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης