Πρόστιμο 500 ευρώ επέβαλαν αστυνομικοί σε πεζό στην Βιέννη επειδή αερίστηκε με δύναμη μπροστά τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Österreich το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 Ιουνίου και οι αστυνομικοί έκοψαν την «κλήση» στον πολίτη για προσβολή της δημοσίας αιδούς.
Η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις με την αυστριακή αστυνομία να υποχρεώνεται σε εξηγήσεις μέσω Twitter επισημαίνοντας σε ανάρτηση της ότι «φυσικά σε κανέναν δεν επιβάλλεται πρόστιμο απλά επειδή αερίστηκε».
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις ο εν λόγω πολίτης είχε προκλητική συμπεριφορά απέναντι στους αστυνομικούς πριν τελικά να την... αμολήσει.
Όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί ο πολίτης σηκώθηκε από το παγκάκι στο οποίο καθόταν και «απελεύθερωσε αέρια με πρόθεση».
Κατά την αστυνομία της Αυστρίας, μάλιστα, ο πολίτης δεν μπορεί να υποβάλει ένσταση για το πρόστιμο.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»