Ιάπωνες επιστήμονες μας εξηγούν πώς είναι η τέλεια αγκαλιά

Ιάπωνες επιστήμονες μας εξηγούν πώς είναι η τέλεια αγκαλιά

Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση της αγκαλιάς στον ανθρώπινο οργανισμό, επικεντρωμένοι στις αντιδράσεις μωρών - Ποια είναι τα συμπεράσματά τους; 

agkalia_mora
Το μυστικό της τέλειας αγκαλιάς αποκάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες, σε έρευνά τους που δημοσιεύεται στον βρετανικό Τύπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», με αφορμή την πανδημία του νέου κορωνοϊού και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που έπρεπε να ληφθούν για την προστασία των πολιτών, Ιάπωνες επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση της αγκαλιάς στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η έρευνά τους διενεργήθηκε σε μωρά και τα αποτελέσματά τους είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης τους, η τέλεια αγκαλιά προϋποθέτει μέτρια πίεση. Δηλαδή, τα μωρά ένιωθαν πιο ήρεμα και ικανοποιημένα όταν ο γονέας τους έκανε μία αγκαλιά μέτριας έντασης σε αντίθεση με αυτούς που τα αγκάλιαζαν σφιχτά.

Αξιολογώντας τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούσαν τα μωρά, οι επιστήμονες της «χώρας του ανατέλλοντος ηλίου» κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατευναστική επίδραση της αγκαλιάς μειώνεται εάν είναι σφιχτή.

Η ιδανική αγκαλιά είναι διάρκειας 20 δευτερολέπτων και μέτριας έντασης αφού είχε καταπραυντική επίδραση στα μωρά. Αντιθέτως, όταν ο γονέας αγκάλιαζε σφιχτά το μωρό του, αυτό δεν ηρεμούσε.

Κλείσιμο
Οι ερευνητές έσπευσαν να τονίσουν πως η λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», ωκυτοκίνη, χρειάζεται περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα για να εκλυθεί από τον οργανισμό, για το λόγο αυτό οι Ιάπωνες θεωρούν ότι η ορμόνη αυτή δεν έπαιξε κάποιο ρόλο στην ηρεμία των βρεφών.

Ο Χιρομάσα Φουνάτι, ένας από τους συντάκτες της μελέτης, επισημαίνει ότι η έρευνά τους θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στον τομέα της παιδικής ψυχολογίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης