Βραβείο για τα 50 χρόνια στο σινεμά στον Ρομάν Πολάνσκι

Βραβείο για τα 50 χρόνια στο σινεμά στον Ρομάν Πολάνσκι

Το Prix Lumière για τα 50 χρόνια παρουσίας του στον κινηματογράφο έλαβε στο δημαρχιακό μέγαρο των Παρισίων ο Γάλλο – Πολωνός

Βραβείο για τα 50 χρόνια στο σινεμά στον Ρομάν Πολάνσκι
Το Prix Lumière για τα 50 χρόνια παρουσίας του στον κινηματογράφο έλαβε στο δημαρχιακό μέγαρο των Παρισίων ο Γάλλο – Πολωνός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι. Εμφανώς συγκινημένος ο διάσημος σκηνοθέτης έφθασε στο Hôtel de Ville της γαλλικής πρωτεύουσας για να παραλάβει την τιμητική αυτή διάκριση. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ρομάν Πολάνσκι δήλωσε ευτυχής που λαμβάνει αυτό το βραβείο, το οποίο μάλιστα του το απένειμαν οι ξένοι ανταποκριτές στο Παρίσι, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «οι δημοσιογράφοι δεν ήταν πάντοτε καλοί μαζί μου».

Τα βραβεία Prix Lumière αποδίδονται κάθε χρόνο στους κινηματογραφιστές που προωθούν το γαλλόφωνο σινεμά και οι κριτική επιτροπή αποτελείται αποκλειστικά από δημοσιογράφους και κριτικούς σινεμά. Ο Κριστόφ Ζιράρντ, αντιδήμαρχος Παρισίων και υπεύθυνος των πολιτιστικών θεμάτων δήλωσε στον Τύπο πως ο Ρομάν Πολάνσκι είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης και αποτελεί τιμή για το Παρίσι να τον βραβεύει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης