Στην Κομοτηνή ταξιδεύει το πρόγραμμα «προΣfΕΕρουμε» του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος

Στην Κομοτηνή ταξιδεύει το πρόγραμμα «προΣfΕΕρουμε» του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στην Κομοτηνή θα επισκεφθεί το πρόγραμμα κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), προκειμένου να στηρίξει και να ενισχύσει τη λειτουργία του.

DSC_3838
Ο ΣΦΕΕ συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.) από το 2016 υλοποιεί το πρόγραμμα κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε», με σκοπό την εκπαίδευση ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, κυρίως παιδιών, σε θέματα εθελοντισμού, πρώτων βοηθειών και προαγωγής της υγείας. Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχεται παιδαγωγικό, υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό σε παιδιά και άλλες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που φιλοξενούνται σε δομές και κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Με πρωταρχικό μέλημα την «κοινωνική αλληλεγγύη» ο ΣΦΕΕ και οι εταιρείες-μέλη του με αφετηρία τη Ρόδο και επόμενους σταθμούς τη Φλώρινα, τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και το Καστελόριζο, αλλά και το Άσυλο Ανιάτων στην Αθήνα, το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, το τοπικό Παράρτημα Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, τους πληγέντες στο Δήμο Μάνδρας και το Σωματείο Praksis, έχει ήδη καλύψει τις ανάγκες δέκα δομών που φιλοξενούν πάνω από 220 παιδιά και 630 ασθενείς, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (άτομα με αναπηρία-ΑμεΑ και πάσχοντες με προβλήματα νοητικής υστέρησης).

Photo-1
Photo-2


Στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» έχουν ήδη χορηγηθεί πάνω από 55.000 συσκευασίες (φαρμακευτικού υλικού, αναλώσιμων, ειδών πρώτης ανάγκης), αγοράστηκαν 10 φαρμακεία πρώτων βοηθειών, καλύφθηκαν ανάγκες των παιδιών σε σχολικά είδη και σε υλικά χειροτεχνίας και δωρίστηκαν παιχνίδια στις δομές. Τέλος, υλοποιήθηκαν πάνω από 30 εκπαιδευτικές ώρες σεμιναρίων πρώτων βοηθειών.Στόχος του ΣΦΕΕ είναι η διαρκής επέκταση και ενίσχυση του προγράμματος, ώστε να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα για υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.

Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» στο site του ΣΦΕΕ στο σύνδεσμο: https://www.sfee.gr/category/ipefthinotita/koinoniki-protovoulia-prosfeeroume/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης