Μια ελπίδα ζωής γεννιέται στην Ήπειρο

Μια ελπίδα ζωής γεννιέται στην Ήπειρο

Η Βίκος σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία HOPEgenesis, συμβάλλει στη μείωση της υπογεννητικότητας ενισχύοντας τις 46 κοινότητες του Δήμου Ζαγορίου, και παρέχοντας ασφάλεια στις γυναίκες και τα ζευγάρια που θέλουν να τεκνοποιήσουν.

bik1

Sponsored Content

Η υπογεννητικότητα είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας την τελευταία δεκαετία, με πολύ σημαντική επίδραση στην κοινωνία, την οικονομία και τη γενικότερη υπόσταση της χώρας μας.

Οι αιτίες του προβλήματος είναι πολλές. Η οικονομική δυσπραγία των τελευταίων χρόνων είτε ανέστειλε τα σχέδια τεκνοποίησης για πολλά ζευγάρια, είτε οδήγησε στη μετανάστευση πολλά άτομα που βρίσκονταν σε αναπαραγωγική ηλικία. Ταυτόχρονα, η πρόσφατη υγειονομική κρίση και η δυσκολία των γυναικών που ζουν σε απομακρυσμένες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές να λαμβάνουν ολοκληρωμένες μαιευτικές και γυναικολογικές υπηρεσίες, όξυναν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Για να επιτευχθεί ανάσχεση της κατάστασης αυτής θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον, από την Πολιτεία αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, με πρωτοβουλίες που θα υποστηρίζουν την αύξηση των γεννήσεων και την στήριξη της οικογένειας.

Κλείσιμο
Με τα δεδομένα αυτά, η εταιρεία Βίκος αποφάσισε να αναλάβει δράση και να συνεργασθεί με την ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων και πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αγκαλιάζει δράσεις σημαντικές για το κοινό καλό, την προστασία του περιβάλλοντος, την προαγωγή του πολιτισμού και του εθελοντισμού.

Στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας η εταιρεία τοποθέτησε την ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα την Ήπειρο πιστεύοντας ότι η ενίσχυση της σημερινής οικογένειας στην επαρχία αποτελεί εξαιρετικής σημασίας συμβολή για την αποφυγή της ερημοποίησης της περιφέρειας, καθώς και για την αναγέννηση του οικογενειακού ιστού στις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας.

Ως μία εταιρεία με έντονη τοπική δράση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευημερία της Ηπείρου, η εταιρεία Βίκος, μέσω της συνεργασίας αυτής, «υιοθετεί» τον Δήμο Ζαγορίου, ο οποίος χωρίζεται γεωγραφικά σε τρεις ενότητες – το Κεντρικό, το Δυτικό και το Ανατολικό Ζαγόρι – που περιλαμβάνουν 46 τοπικές κοινότητες με συνολικό πληθυσμό 3.804 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011.
Με βάση τον πληθυσμό αυτόν, στο Δήμο Ζαγορίου θα έπρεπε να σημειώνονται 38 γεννήσεις ανά έτος. Όμως είναι πολύ λιγότερες, με διαρκώς πτωτική τάση: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, το 2016 σημειώθηκαν μόλις 12 γεννήσεις έναντι 37 θανάτων και τις επόμενες χρονιές μειώθηκαν περαιτέρω με 8 το 2017, 7 το 2018 και 6 το 2019.

Έχοντας λοιπόν υπόψη της αυτά τα δεδομένα η Βίκος δεσμεύτηκε να συμβάλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ζητήματος της υπογεννητικότητας, με επίκεντρο την Ήπειρο και τον Δήμο Ζαγορίου, μέσω της νέας αυτής συνεργασίας της με την HOPEgenesis η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με σκοπό να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Άλλωστε για την εταιρεία, η βελτίωση των συνθηκών και του τρόπου ζωής της Ηπείρου αποτελεί τον βασικό προσανατολισμό της δράσης της που κινείται πάντα με υπευθυνότητα και θετικό πρόσημο απέναντι στα μεγάλα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά ζητήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης