Διακοπές στην Ελλάδα πιο πολύ από ποτέ ζητούν οι Αυστριακοί

santorini

«Η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα τόσο υψηλή όσο ποτέ» γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αυστριακή εφημερίδα – Εκατό πτήσεις την εβδομάδα από Αυστρία προς τη χώρα μας

Ρεκόρ κρατήσεων Αυστριακών τουριστών αναμένεται ότι θα καταγράψει η χώρα μας, σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία αυστριακής εφημερίδας Kronen Zeitung.

Με τίτλο «Η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα τόσο υψηλή όσο ποτέ», η εφημερίδα δημοσιεύει εκτενές αφιέρωμα για τον τουρισμό και σημειώνει στον υπέρτιτλο ότι υπάρχουν 100 πτήσεις την εβδομάδα από την Αυστρία προς ελληνικούς προορισμούς.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επισκεπτών από την Αυστρία αναμένεται ότι θα καταγράψει αύξηση κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα υπάρξει «κυριολεκτικός συνωστισμός Αυστριακών τουριστών στα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι, όπως διαπιστώθηκε και σε διεθνή εκδήλωση ειδικών», στην οποία εκπρόσωποι των αεροδρομίων των αυστριακών πόλεων Γκρατς, Λιντς και Σάλτσμπουργκ ανέφεραν πως από τις πίστες τους θα αναχωρούν κατά τη θερινή περίοδο τουλάχιστον 15 πτήσεις την εβδομάδα προς Ελλάδα, ενώ, συμπεριλαμβάνοντας το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, εκείνο της Βιέννης, ο συνολικός αριθμός τους θα φτάνει τις 100.

Συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της Ελλάδας

Επικαλούμενη επίσημα στοιχεία, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα αναμένει εφέτος ένα ρεκόρ κρατήσεων Αυστριακών τουριστών, «και αυτό έπειτα από μία αύξηση της τάξης του 21% σε σχέση με το 2017», σημαίνει στη βάση των έως τώρα κρατήσεων, μία εκ νέου αύξηση για φέτος κατά 10%».

«Η Ελλάδα μπορεί κάλλιστα φέτος να βρεθεί τελείως ψηλά στις προτιμήσεις των Αυστριακών», μετά την τρίτη θέση την οποία μοιραζόταν πέρυσι με την Ισπανία, έπειτα από τις παραδοσιακά δημοφιλείς στους Αυστριακούς για διακοπές με αυτοκίνητο χώρες, Ιταλία και Κροατία, σημειώνει η εφημερίδα.

Η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της Ελλάδας στην αυστριακή τουριστική αγορά είχε επιβεβαιωθεί από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι σημαντικότεροι διοργανωτές ταξιδίων (tour οperatορs), κατά τη διάρκεια της τετραήμερης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Βιέννης, στα μέσα Ιανουαρίου, με πάνω από 155.000 επισκέπτες, όπου η Ελλάδα συμμετείχε με περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ανοδική πορεία στον τουρισμό από την Αυστρία από το 2014

Η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός, κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις ή, και επανειλημμένα, την πρώτη θέση, στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με, κατά μέσο όρο, πάνω από 400.000 Αυστριακού να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας.

Η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της (8,8 εκατ. κάτοικοι), βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα. Η πορεία της τουριστικής κίνησης από την Αυστρία είναι ανοδική από το 2014, σημειώνοντας ρεκόρ το 2018.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

p1

Δεν είναι απλά ένας λόφος από... γρανίτη - Ένας βράχος -με υψόμετρο 771 μ, που ξεχωρίζει στ’ οροπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου στη Δράμα - Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα αθέατο φρούριο, ένα … «αεροπλανοφόρο» που στα σωθικά του κρύβει ένα δαιδαλώδες συγκρότημα υπόγειων οχυρώσεων, που κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη γερμανική επίθεση στην Ελλάδα (6/4/1941) απέτρεψε τους εισβολείς να κάνουν «περίπατο», όπως πίστευαν.

psarou_ar

Συνεχίζοντας την κατάκτηση διακρίσεων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, αυτή την φορά τιμήθηκε με το ιδιαίτερο βραβείο «Lifestyle Boutique Hotel & Villas” κατά τη διάρκεια της 7ης Διεθνούς Τελετής των Seven Stars Awards στις 5 Οκτωβρίου.