Τα iPhone δεν φτάνουν για να καλύψουν τη ζήτηση στην ελληνική αγορά!

Τα iPhone δεν φτάνουν για να καλύψουν τη ζήτηση στην ελληνική αγορά!

Οι κλεισμένες προπαραγγελίες, δηλαδή τα τηλέφωνα που έχουν πληρωθεί και πρέπει να παραδοθούν άμεσα, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 6.000 τεμάχια

Τα iPhone δεν φτάνουν για να καλύψουν τη ζήτηση στην ελληνική αγορά!
Υπάρχουν φίρμες και προϊόντα που δεν καταλαβαίνουν από τις επιπτώσεις της αβάσταχτης για τους πολλούς οικονομικής κρίσης, ακόμα και στη ρημαγμένη ελληνική αγορά; Μάλλον ναι και στην κορυφή αυτής της λίστας η πρώτη θέση πιθανότατα ανήκει στην Apple και το iPhone.

Δεν είναι μόνο η συνεχιζόμενη άνοδος των πωλήσεων των προϊόντων της στην Ελλάδα, είναι ότι όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία τα νέα iPhone, που μόλις σήμερα το πρωί έφτασαν στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων, δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση.

Τι και αν φέτος υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις των νέων iPhone, 6s και 6s Plus, ξεκινούν με καλύτερες προϋποθέσεις, αφού οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και οι εισαγωγείς κατάφεραν να εξασφαλίσουν σχεδόν 10.000 συσκευές, υπερδιπλάσιες από άλλες χρονιές. Και πάλι λίγες είναι. Μόνο οι κλεισμένες προπαραγγελίες, δηλαδή τα νέα iPhone που έχουν ουσιαστικά πληρωθεί και πρέπει να παραδοθούν άμεσα στους πιστούς εν Ελλάδι πελάτες της Apple, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 6.000 τεμάχια.

Κλείσιμο


Βασίλης Σπανούλης



Μαίρη Συνατσάκη



Δημήτρης Αλεξάνδρου





Μέμος Μπεγνής






Νικ Καλάθης


Προσθέτοντας και εκείνα που για εκθεσιακούς λόγους θα υπάρχουν από σήμερα, τουλάχιστον από ένα, σε κάθε μεγάλο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, στις αλυσίδες με ηλεκτρονικά και στους επίσημους μεταπωλητές προϊόντων Apple, δείχνει σχεδόν σίγουρο ότι τα νέα iPhone είναι ήδη είδος σε έλλειψη. Μάλιστα, στελέχη στον χώρο των πωλήσεων εκτιμούν ότι και διπλάσιος να ήταν ο αριθμός των συσκευών που θα έφταναν σήμερα στην ελληνική αγορά, θα μπορούσαν να απορροφηθούν αρκετά γρήγορα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.



Επιπλέον, πηγαίνοντας προς τα Χριστούγεννα οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών γενικά και ειδικότερα των προϊόντων της Apple αναμένεται να ανέβουν, με τα iPhone να πρωταγωνιστούν όπως συνήθως. Η best seller συσκευή της Apple παίζει με ολιγοπωλιακά νούμερα στην κατηγορία των premium smartphones. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, στα συγκεκριμένα επίπεδα υπάρχει ακόμα «καύσιμο» και καταναλωτές έτοιμοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.



Οι τιμές των νέων iPhone ξεκινούν από τα 789 ευρώ (χωρίς τυχόν επιδότηση συμβολαίου) και φτάνουν τα 1.099 ευρώ. Πιο αναλυτικά: το iPhone 6s με 16 Gb ROM τιμολογείται στα 789 ευρώ, το 64άρι στα 899 και το 6s των 128 Gb στα 999 ευρώ. Το μεγαλύτερο, με την οθόνη των 5,5 ιντσών, iPhone 6s Plus ξεκινά από τα 899 ευρώ στα 16 Gb. Η τιμή για το 64άρι είναι 999 ευρώ και για το 6s Plus των 128 Gb 1.099 ευρώ.

Εμφανισιακά τα νέα iPhone δεν διαφέρουν από τα περσινά μοντέλα της σειράς 6. Έχουν ελάχιστα μεγαλύτερο πάχος και περιβάλλονται από ανθεκτικότερο αλουμίνιο. Οι ουσιαστικές διαφορές εντοπίζονται στο εσωτερικό τους. Ταχύτερος κατά 70% επεξεργαστής με 2 Gb RAM, βασική κάμερα με αισθητήρα 12 MPixels και για πρώτη φορά δυνατότητα καταγραφής βίντεο σε ανάλυση μέχρι 4K, εμπρόσθια κάμερα με αισθητήρα 5 Mpixels και λειτουργία Retina Flash της οθόνης, για πιο φωτεινές selfies όταν το απαιτούν οι χαμηλές συνθήκες φωτισμού.

Μια από τις ελάχιστες διαφορές των δυο μοντέλων, εκτός φυσικά από το μέγεθος της οθόνης (4,7 και 5,5 ίντσες), είναι η ενσωμάτωση οπτικού σταθεροποιητή της εικόνας στην κάμερα του 6s Plus, το οποίο λόγω μεγαλύτερου μεγέθους είναι πιο επιρρεπές στο κούνημα κατά τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο.



Η καινοτομία που φέρνουν τα iPhone 6s και 6s Plus στα δάκτυλα των χρηστών είναι η τεχνολογία 3D Touch, μέσω της οποίας ανιχνεύονται τα διαφορετικά επίπεδα της πίεσης που ασκείται στην οθόνη, δίνοντας νέα διάσταση στο multi-touch περιβάλλον.
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης