Κορωνοϊός: Στο τραπέζι lockdown τύπου περυσινού Μαρτίου - Συνεδρίασαν εκτάκτως οι επιδημιολόγοι

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι lockdown τύπου περυσινού Μαρτίου - Συνεδρίασαν εκτάκτως οι επιδημιολόγοι

Την Τετάρτη η σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπου οι επιδημιολόγοι θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματά τους - Σοβαρή αλλά αναστρέψιμη για την ώρα η κατάσταση - Ποιες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας

ermou-kleista334
Για την πολύ σοβαρή, σχεδόν κρίσιμη, αλλά προσώρας αναστρέψιμη, επιδημιολογική κατάσταση της χώρας συζήτησαν το απόγευμα της Τρίτης οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψής τους.

Λόγω της αυριανής έκτακτης σύσκεψης της Επιτροπής (ανακοινώθηκε μετά την επίσης μη προγραμματισμένη, αλλά επιβεβλημένη από την εικόνα της επιδημίας σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό), μετατέθηκε κατά μία ημέρα η προγραμματισμένη κάθε Τετάρτη σύσκεψη των επιδημιολόγων.

Τα συμπεράσματά τους και οι διαπιστώσεις τους θα τεθούν αύριο υπόψιν όλων των μελών της Επιτροπής, οι οποίοι θα κληθούν να εισηγηθούν και πάλι μέτρα και λύσεις για την αναχαίτιση της επιδημίας που φαίνεται να κινείται πια ανεξέλεγκτα.

Ο ρυθμός επιβεβαίωσης νέων κρουσμάτων στην Αττική που είναι η βασική εστία της «πυρκαγιάς» του κορωνοϊού στη χώρα, αλλά και σε δεκάδες άλλες περιοχές, προδιαγράφει ακόμη πιο δύσκολες επιδημιολογικά ημέρες.

Εκτός από το λεκανοπέδιο, σχεδόν όλη η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη, περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, είναι ή κινούνται με ταχύ ρυθμό προς το «κόκκινο». Οι ειδικοί δε, θεωρούν δεδομένη την ευρύτατη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας.

Κατά πληροφορίες, κάποια μέλη της Επιτροπής θεωρούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί lockdown τύπου Μαρτίου, ενώ άλλα προτείνουν το ισχύον πλέγμα περιορισμών, εμπλουτισμένο με νέες, ευέλικτες, έξυπνες λύσεις. Στο τραπέζι των ειδικών βρίσκεται το μέτρο της κυκλοφορίας μέχρι τις 9 η ώρα όλες τις ημέρες – καθώς εκτιμούν πως ο περιορισμός του Σαββατοκύριακου προκαλεί συνωστισμό μέχρι τις 6 το απόγευμα σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους και κρυφές κοινωνικές συναθροίσεις στη συνέχεια- καθώς και ο περιορισμός ή και απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων εκτός εάν συντρέχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι. Κατ' ουσίαν όλοι οι ειδικοί αγωνιώντας να προτείνουν αποτελεσματικά και εφαρμόσιμα μέτρα για την επιδημία, συμφωνούν πως μείζον ζήτημα αποτελεί σε κάθε περίπτωση η αδυναμία ελέγχου των μέτρων.


Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα και... βλέπουμε - Καμία μείωση στο ιικό φορτίο της Αττικής

Θρήνος για τον 45χρονο αστυνομικό στον Πύργο: Γλίτωσε από τα πυρά Ρουμάνου κακοποιού και σκοτώθηκε σε τροχαίο

Παραιτήθηκε ο Λιβαθινός: «Ζητώ συγγνώμη αν πλήγωσα κάποιον», γράφει στους σπουδαστές του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK